Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 09:49

Η πρόταση για επιβολή lockdown δεν είναι ιατρική συμβουλή

Σε σκληρό lockdown μέχρι 14.1.2022 η Ολλανδία και ο χρόνος δείχνει να μην μπορεί να ξεκολλήσει από τον Μάρτιο 2020. Στο ίδιο δελτίο άκουσα τον κ. Ατσαλάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, να προτείνει για την Ελλάδα την εφαρμογή μερικώς αυστηρών lockdown για να εμποδιστούν οι επαφές και οι συνωστισμοί, ενώ χαρακτήρισε ως ίσως τελευταίο μέτρο την επιβολή ολικού lockdown.

Θεωρώ όμως ότι παρένεση ή συμβουλή του οποιουδήποτε επιστήμονα για επιβολή lockdown, μετά απο δύο χρόνια πανδημίας, έχει χάσει την αξία της ως ιατρικής συμβουλής, αν ποτέ υπήρξε τέτοια. Δύο χρόνια μετά, και δισεκατομμύρια πόρους στην έρευνα, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε ένα εμβόλιο που πρέπει να το επαναλμβάνεις κάθε τρεις μήνες, για να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Και αυτή είναι μια κριτική που μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε, ακόμα και ένας τριπλά εμβολιασμένος όπως εγώ.

Φανταστείτε την αναλογία να έρχεται κάποιος στο γραφείο μου και να του λέω ότι λόγω αλλαγής στο νομοθετικό καθεστώς, να μην αναλάβει καμία επιχειρηματική πρωτοβούλια ή να μη παρασταθεί σε κανένα δικαστήριο. Σε μια αντίστοιχη αναλογία από τεχνικό επάγγελμα (ίσως και πιο πετυχημένη), η άμεση απάντηση ενός υδραυλικού σε σπασμένους σωλήνες θα είναι να κλείσει την παροχή του νερού. Όμως κάποια στιγμή θα αλλάξει τους σπασμένους σωλήνες, θα κάνει ότι προβλέπει η τέχνη του τελοσπάντων, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του σπιτιού σου. Δεν θα αφήσει για πάντα την παροχή κλειστή.

Σχετικά

spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα