Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 14:44

Μήπως είναι καλύτερα που δεν έρχονται οι Βρετανοί;

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει γύρω από το ζήτημα της παραμονής της χώρας μας στις λεγόμενες “πορτοκαλί” περιοχές όπως τις υποδεικνύει η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας. Με αυτή την κατάταξη για την χώρα μας, όποιος εισέρχεται στην Βρετανία προερχόμενος από την Ελλάδα (και από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές περιοχές) θα πρέπει να παραμείνει σε δεκαήμερη υποχρεωτική καραντίνα. Αυτό καθιστά σχεδόν απαγορευτικό για κάποιον Βρετανό το να επιλέξει την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Μήπως όμως τα πράγματα δρουν και επ’ ωφελεία μας; Η κατάσταση στην Μεγάλη Βρετανία, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι όπως την είχαμε αφήσει. Ναι, τα πήγαν πολύ καλά με τον εμβολιασμό, όμως η νέα επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα έχει γίνει πλέον η κύριαρχη παραλλαγή κορονοϊού στην Μεγάλη Βρετανία. Χθες, 29.6.2021, καταγράφηκαν 20.479 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Σίγουρα δεν θα καταφέρουμε να αποφύγουμε μια εκτενή μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα και στην Ελλάδα, την οποία οι επιστήμονες τοποθετούν στο τέλος Αυγούστου. Όμως με δεδομένο ότι, όπως απέδειξε το περσινό καλοκαίρι, όσους ελέγχους και να κάνεις δεν μπορείς να αποφύγεις τα εισαγόμενα κρούσματα, μήπως είναι καλό ότι θα αποφύγουμε είσοδο τουριστών από μια χώρα που η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο διαδεδομένη; Μήπως έτσι τελικά περιοριστούν οι εστίες της διασποράς της στην χώρα μας;

Σχετικά

spot_img
spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα