Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 17:09

Ανοίγουν από αύριο οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

[ad_1]

Ανοίγουν από αύριο βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και δημοτικά κοινωνικά κέντρα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, που, με απόφαση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, είχαν κλείσει προληπτικά τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και για τρείς ημέρες, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων νοτιο αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με στόχο να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος της διασποράς.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης «Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα των ελέγχων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και συνεχίζουν να διενεργούνται στην περιοχή μας, ήταν μέχρι στιγμής καθησυχαστική, με κανένα κρούσμα στα 1600 συνολικά τεστ που διενεργήθηκαν, γεγονός που επιτρέπει το άνοιγμα των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών μας σταθμών». Όπως υπενθυμίζει ο δήμαρχος «με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τη λειτουργία του το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΗΦΗ, τα ΚΑΠΗ και τα Δημοτικά Ιατρεία του δήμους μας, με τους 47 δημοτικούς ιατρούς, τους 30 νοσηλευτές και τους δεκάδες ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και φυσιοθεραπευτές να είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση και των 13.500 μελών των ΚΑΠΗ, των ωφελούμενων του Βοήθεια στο Σπίτι, των ΚΗΦΗ και των ωφελούμενων ΑμεΑ και των οικογενειών τους».

Παράλληλα, «με το τρίτο κύμα προ των πυλών», ο δήμαρχος κάνει έκκληση στους πολίτες «να παραμείνουν ψύχραιμοι, να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους, να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να απευθύνονται στις υπηρεσίες του δήμου για ό,τι χρειάζονται (επίσκεψη ιατρού, νοσηλευτική μέριμνα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, συνταγογράφηση και προμήθεια φαρμάκων και ειδών διατροφής κ.λπ.)».

Συνεχίζονται καθημερινά τα τεστ. 1.600 μέχρι σήμερα, κανένα κρούσμα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έντονη παρέμβαση του δημάρχου, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στο δήμο από το πρωί της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου για τη διενέργεια τεστ σε δημοτικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς του δήμου, ωφελούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και κατοίκους, τόσο στη Νεάπολη, όσο και στις Συκιές. Τα τεστ, τα οποία μέχρι στιγμής έφτασαν τα 1600, χωρίς να έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα, συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, ενώ αύριο και μεθαύριο, Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, μονάδες του ΕΟΔY θα πραγματοποιήσουν, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), σε συγκεκριμένα σημεία σε Νεάπολη και Συκιές.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου drive through test θα πραγματοποιηθούν στην οδό Ρήγα Φεραίου στη Δ.Ε. Συκεών, στο τμήμα που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά, ενώ στη Δ.Ε. Νεάπολης στην οδό Κασταμονής, στην είσοδο του Ανοιχτού Θεάτρου, μπροστά από τη βιολογική αγορά. Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου τα drive through test θα πραγματοποιηθούν στην οδό Οδ. Φωκά (ΔΕ Συκεών), στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών- Παιδικής Βιβλιοθήκης «Αντώνης Σαμαράκης» και στη Δ.Ε. Νεάπολης στην οδό Παναγή Τσαλδάρη με Ίμβρου, πλησίον του Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Στα drive through τεστ θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.), ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι μετά από το έντονο ενδιαφέρον και την επιμονή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών για τη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, εξασφαλίστηκε, συμπληρωματικά, μία επιπλέον ημέρα εκτός σχολικού προγράμματος και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρεθούν και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, «ώστε να διευκολυνθούν οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, συγχρωτιζόμενοι με εκατοντάδες παιδιά καθημερινά, και δεν μπορούν να προσέλθουν τις καθημερινές λόγω σχολικού ωραρίου» υπογραμμίζει ο δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, τα τεστ θα διενεργηθούν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όλων των σχολείων του δήμου, καθώς και στα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές (Στρατηγού Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1), στην πρ. αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (δίπλα από τo ΚΕΠ Συκεών) (υπάρχει δυνατότητα παρκινγκ στον προαύλιο χώρο καθώς και απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου).

 

#PressGreece

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα