Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 10:48

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη εργολαβία οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού και αναπλάσεων στη Δ.Ε. Συκεών Θεσσαλονίκης

[ad_1]

♦ 3.261.809 ευρώ συνολικός προϋπολογισμός εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο 

Με τις τελευταίες ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Ανδρέα Δημητρίου, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και στρ. Στέφανου Σαράφη ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο οδοποιΐας, ηλεκτροφωτισμού και αναπλάσεων στη Δ.Ε. Συκεών, συνολικού προϋπολογισμού 3.261.809 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο και περιέλαβε περισσότερες από 30 οδούς.

Από νωρίς χθες το πρωί τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης ανέλαβαν υπηρεσία για την ολοκλήρωση της συνολικής ανακατασκευής της οδού Ανδρέα Δημητρίου. Είχαν ήδη προηγηθεί εκτεταμένες παρεμβάσεις ανακατασκευής των πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού, αφού έγινε (με καθυστέρηση δυο χρόνων λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων εκ μέρους της ΔΕΗ) η αποψίλωση των εναέριων δικτύων και η υπογείωση των δικτύων επί της Ανδρέα Δημητρίου και των κάθετων οδών αυτής, που αποτελούσε προϋπόθεση για την ανάπλαση των αντίστοιχων πεζοδρομίων και κεντρικών οδικών αξόνων. Τα πεζοδρόμια στην οδό Ανδρέα Δημητρίου έχουν διαπλατυνθεί και ανακατασκευαστεί με νέα πλακόστρωση, ενώ, παράλληλα, έχει ήδη αντικατασταθεί ο φωτισμός με νέα φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων. Επίσης, ενισχύθηκαν οι προϋποθέσεις ασφάλειας των πολιτών με τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας και με ειδική πρόβλεψη για την προσβασιμότητα και κίνηση των ΑμεΑ. Στόχος της συνολικής παρέμβασης η μετατροπή των οδικών αξόνων σε άξονες επιχειρηματικής ανάπτυξης, όπου ήδη το ένα μετά το άλλο κλειστά καταστήματα ενοικιάζονται και επιστρέφουν στην επιχειρηματική-επαγγελματική δραστηριότητα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό Ανδρέα Δημητρίου, ακολούθησαν οι ασφαλτοστρώσεις στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και σε ένα τμήμα της Στρατηγού Στέφανου Σαράφη.
«Παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας και την υπόσχεσή μας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων στο δήμο μας. Είμαστε περήφανοι για ένα ακόμα μεγάλο έργο που ολοκληρώνουμε, και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους, σταθεροί στον πάγιο αγώνα μας για τη βελτίωση της εικόνας του δήμου και της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας από άκρη σε άκρη» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συμπληρώνοντας ότι «συνεχίζονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς και οι εργασίες για την ανακατασκευή και ανάπλαση της λεωφόρου Γεωργίου Παπανικολάου στα Πεύκα, με τον συνολικό προϋπολογισμό αυτών των δύο μεγάλων τεχνικών παρεμβάσεων να ανέρχεται στα 8.241.809 ευρώ, ποσό που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο».

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης πραγματοποίησε επισκέψεις και επιθεώρηση των εργασιών, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ, ο οποίος από την πλευρά του, υπογράμμισε «τη μεγάλη σημασία που αποκτά τη συνολική οικονομική ανάπτυξη στον δήμο, ο μεγάλος αριθμός συνεχόμενων παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται, και μάλιστα αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο, σε κάθε Δημοτική Ενότητα και σε κάθε γειτονιά».

 

#PressGreece

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα