Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 19:20

Καλοκαιρινές διακοπές: Διαμονή σε εξοχικό και μαγείρεμα για εξοικονόμηση χρημάτων επιλέγουν οι Έλληνες – Τέσσερις οικονομικές επιλογές

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι Έλληνες το φετινό καλοκαίρι αν αποφασίσουν να εκδράμουν για τις καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο δημοφιλή προορισμό. Για τις αυξημένες τιμές σε καταλύματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια μίλησαν στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Κιοσσές, γενικός διευθυντής ΙΕΛΚΑ Νίκος Χουντρής, εκπρόσωπος web-greece.gr.

«Αυτό που έχουμε μετρήσει εμείς είναι οι επιθυμίες και οι διαθέσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, περίπου ένας στους δύο καταναλωτές (52%) δεν θα κάνουν διακοπές το 2023 και από αυτούς που θα κάνουν η πλειοψηφία, δύο στους τρεις από αυτούς που θα κάνουν θα έχουν μειωμένη δαπάνη» δήλωσε ο κ. Κιοσσές.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης δήλωσε ότι οι καταναλωτές προσπαθούν με διάφορους έξυπνους τρόπους να πάνε διακοπές κάνοντας «έκπτωση» στις ημέρες και στον τύπο διακοπών.

Καλοκαιρινές διακοπές: Διαμονή σε εξοχικό και μαγείρεμα για εξοικονόμηση χρημάτων επιλέγουν οι Έλληνες – Τέσσερις οικονομικές επιλογές


«Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποφεύγουν το ξενοδοχείο και πηγαίνουν ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια είτε στις πλατφόρμες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων είτε επιλέγουν να μαγειρεύουν τις διακοπές τους» επισήμανε εστιάζοντας ότι ένα υψηλό ποσοστό (42%) μαγειρεύει συστηματικά στις διακοπές για εξοικονομήσει χρήματα ενώ μια άλλη λύση είναι οι διακοπές σε κάποιο εξοχικό, οικογενειακό ή φιλικό.

Νωχελικό ξεκίνημα για τον τουρισμό

«Εύχομαι και τα καλύτερα για τον τουρισμό μας που έχει ξεκινήσει κάπως νωχελικά λόγω εκλογών και ενεργειακής κρίσης» δήλωσε ο Νίκος Χουντρής. Σχολιάζοντας για την κίνηση στις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι υπάρχουν προσιτές λύσεις όπως η Πρέβεζα που κάποιος μπορεί να πάει πληρώνοντας για δωμάτιο 50 ευρώ.

«Τον Αύγουστο το ίδιο δωμάτιο από τα 50 ευρώ που είναι σήμερα θα είναι περίπου με 90 ευρώ» ανέφερε επισημαίνοντας ότι η Πρέβεζα συνδυάζει πάρα πολλά πράγματα για νέα ζευγάρια και οικογένειες.

Μια άλλη καλή επιλοφή είναι η παραλία Κατερίνης και ένας ωραίος προορισμός είναι η Ηλεία και συγκεκριμένα από τη Ζαχάρω μέχρι την Κυπαρισσία με το κόστος διαμονής ανά ημέρα να ξεκινά από τα 50 ευρώ και να πλησιάζει τα 80 ευρώ τον Αύγουστο και η νότια Κρήτη στην περιοχή του Πλακιά.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα