Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 12:51

Ιστορίες πανδημίας μέσα στα ταξί – Η μοναξιά, το άγχος αλλά και η ανθρωπιά

Την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν εδώ και έναν χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας, οι επαγγελματίες ταξί, αλλά και την αγωνία των πελατών για την υφιστάμενη κατάσταση, περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο ΓΓ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου Γιάννης Σπιθάκης.

Λόγω των περιορισμού της κυκλοφορίας, ο εγκλεισμός δημιουργεί άγχος και στρες στον κόσμο, ο οποίος εκτονώνεται με βόλτες, χρησιμοποιώντας και το ταξί!

“Έχουν τόση αγάγκη οι άνθρωποι να βγουν από το σπίτι αλλά και να μιλήσουν. Δε μπορείτε να φανταστείτε τι ακούμε κάθε μέρα. Ένας πελάτης μου ζήτησε να τον πάω στη Δημοκρατίας για να αγοράσει εφημερίδα και από εκεί στην Αμμουδάρα για να αγοράσει κάτι από ένα φαρμακείο, αν και φαρμακεία υπήρχαν φυσικά ανοιχτά και μέσα στο Ηράκλειο. Μόνο και μόνο για να αλλάξει παραστάσεις. Να δει κόσμο.΄Άλλοι μας ζητούν μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Πήγαινε όπου θες, αρκεί να δω θάλασσα να ανοίξει το μάτι μου, λένε, κι ας μην τους περισσεύουν τα χρήματα”, είπε ο κ. Σπιθάκης.

Σε ρόλο ψυχολόγου όλο αυτό το διάστημα οι επαγγελματίες ταξί συνομιλούν με τους πελάτες, αφουγκράζονται τα προβλήματα και την αγωνία για το αύριο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που βοηθούν και σε πιο πρακτικά θέμα, αντικαθιστώντας συγγενείς, κυρίως ανήμπορων, ηλικιωμένων ανθρώπων.

“Και εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου βοηθάμε ηλικιωμένους που είτε έχουν εγκαταλειφθεί από τα παιδια τους ή δεν έχουν κανέναν δικό τους. Πριν από λίγο καιρό ένας ηλικιωμένος άνδρας κάλεσε ταξί περίπου στις 10 το βράδυ. Δεν ένιωθε καλά. Ήταν μόνος στο σπίτι του. Πήγα και τον παρέλαβα. Ήταν πολύ ανήσυχος. Δεν είχε κάποιον να τον βοηθήσει. Έκλαιγε μέσα στο αυτοκίνητο. Τον μετέφερα στο ΠΑΓΝΗ. Με δυσκολία βγήκε από το αυτοκίνητο. Μπήκαμε μαζί μέσα στο νοσοκομείο, του έβγαλα παραπεμπτικό και περίμενα μέχρι να τον παραλάβουν οι γιατροί. Το τι ευχές άκουσα, δε μπορείτε να φανταστείτε”, είπε συγκινημένος ο κ. Σπιθάκης, προσθέτοντας ότι αυτή η δύσκολη για όλους κατάσταση, δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε την ανθρωπιά μας.

Παράλληλα περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την καθημερινότητα των συναδέλφων του, με ελάχιστη κίνηση και δυσκολία να βγει έστω και ένα υποτυπώδες μεροκάματο, την ώρα που τα πάγια έξοδα “τρέχουν”.

“Με το λιμάνι και το αεροδρόμιο σχεδόν “νεκρά”, την αγορά και την εστίαση κλειστά και τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, καταλαβαίνετε την κατάσταση. Αν δεν ληφθούν μέτρα, σε λίγο καιρό το επάγγελμα του ταξιτζή δεν θα υφίσταται”, κατέληξε ο κ. Σπιθάκης.

#ΕΛΛΑΔΑ

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

#pgnews

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα