Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 20:26

Σοκ σε χωριό: Σε καραντίνα 40 μέλη από 8 οικογένειες

Οι παρέες νέων ανθρώπων χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έχουν οδηγήσει στην καραντίνα περίπου 40 μέλη 8 οικογενειών από το Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης, καθώς έχουν εντοπιστεί 10 κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε αυτές. Στο χωριό υπάρχει αναστάτωση, ενώ ο ΕΟΔΥ θα βρίσκεται τις επόμενες ώρες εκεί για να κάνει τεστ στους κατοίκους.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σκαλανίου Κώστας Στειακάκης είπε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ότι στο χωριό το πρώτο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του πριν περίπου 12 ημέρες. Νόσησε ένας νεαρός άνδρας 20-22 ετών, ενώ ακολούθησε η διασπορά του ιού σε 9 ακόμη άτομα ηλικίας από 17-25 ετών.

Πρόκειται για μέλη 8 οικογενειών και όλοι, μαζί με γονείς και αδέλφια, δηλαδή περίπου 40 άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με ήπια συμπτώματα

Το ευτύχημα είναι ότι όλοι οι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και δεν έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, είχαν αναφέρει πονοκεφάλους, ελαφρά δύσπνοια, λίγο βήχα και όχι πυρετό.

Τεστ από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη

Τεστ από τον ΕΟΔΥ Την Τετάρτη στο χωριό θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνουν τεστ στους κατοίκους. “Κάνουμε κάποιες κινήσεις για να ηρεμήσει και ο κόσμος που είναι ανήσυχος” μας είπε ο κοινοτάρχης σημειώνοντας: “Το πρόβλημα είναι ότι κυρίως η νεολαία δεν προσέχει. Μαζεύονται παρέες σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα”. Υπογραμμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου επενέβη η αστυνομία στο χωριό για να διαλύσει κορονοπάρτι σε σπίτι καθώς η ζωηρή παρέα όχι μόνο έκανε παράνομη συγκέντρωση αλλά έπαιζε και μπαλωθιές.

Πηγή: cretapost.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα