Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 12:33

Ποια έργα προετοιμάζονται στα Ιωάννινα για το 2021

[ad_1]
Το πράσινο φως για το πρόγραμμα έργων του Δήμου το 2021 έδωσε η Επιτροπή Διαβούλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι εκπρόσωποι φορέων της πόλης είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους και παράλληλα να ενημερωθούν διεξοδικά για την πορεία του τεχνικού προγράμματος της χρονιάς.
Το πρόγραμμα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος είχε έναν από τους υψηλότερους δείκτες υλοποίησης και προγραμματισμού παρά τις τεράστιες δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα. Στόχος του Δήμου είναι ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που θα απαντά σε προβλήματα της καθημερινότητας και θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος έργων ο συνολικός προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος για το 2021 ανέρχεται στα 68,2 εκατομμύρια.
Ο προϋπολογισμός των έργων που ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί ανέρχεται στα 11,5 εκατομμύρια, ο προϋπολογισμός των έργων που βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης φτάνει στα 13,7 εκατομμύρια και ο προϋπολογισμός των έργων που βρίσκονται σε φάση μελέτης ανέρχεται στα 37,9 εκατομμύρια. Ο
προϋπολογισμός των νέων έργων φτάνει στα 4,9 εκατομμύρια.

Σημαντική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζει ο Δήμος Ιωαννιτών το έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής (περιοχή Μαγκλαραίικα), η μελέτη του οποίου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε η υποβολή του για ένταξη στον άξονα «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος θα δημιουργηθεί ένας πρότυπος κοινόχρηστος χώρος που θα απολαμβάνουν οι πολίτες.

#pressgreece


[ad_2]

Pressonline

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα