Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 13:29

Η Επιτροπή εγκαινιάζει το βραβείο «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες της Ένταξης και της Διαφορετικότητας»

Φέτος, για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απονείμει το βραβείο «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες της Ένταξης και της Διαφορετικότητας», σε κοινότητες, δήμους και περιφέρειες τιμώντας το έργο τους για την προώθηση της ένταξης και την καταπολέμηση των διακρίσεων. Το βραβείο που απονέμεται στο πλαίσιο της Ένωσης Ισότητας της Επιτροπής και του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αποσκοπεί στην αναγνώριση καινοτόμων δραστηριοτήτων των τοπικών αρχών για τη βελτίωση της κατάστασης και της ζωής συγκεκριμένων ομάδων που είναι εκτεθειμένες σε διακρίσεις. Οι αιτήσεις μπορούν να αφορούν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ή πολιτιστικά έργα, τη βελτίωση των γενικότερων υποδομών και άλλες πρωτοβουλίες που προάγουν ένα ποικιλόμορφο και συμπεριληπτικό περιβάλλον για όλους τους πολίτες. Επιπλέον, φέτος θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο για την προώθηση της ένταξης των Ρομά.

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: «Οι πόλεις και οι τοπικές κοινότητες συμβάλλουν στην καλλιέργεια του αισθήματος του ανήκειν και στην υιοθέτηση κοινών αξιών. Η διαφορετικότητα είναι πηγή πλούτου και καινοτομίας. Με τα βραβεία ένταξης και διαφορετικότητας, θα αναγνωριστεί και θα προβληθεί το εξαιρετικό έργο που επιτελούν οι κοινότητες και οι πόλεις, ώστε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης

Υποψηφιότητα για το βραβείο μπορούν να θέσουν όλες οι τοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων, των δήμων και των περιφερειών των κρατών μελών της ΕΕ. Επιλέξιμες για συμμετοχή είναι βέλτιστες πρακτικές που αφορούν όλους τους λόγους διακρίσεων σύμφωνα με το άρθρο 19 της ΣΛΕΕ, καθώς και διατομεακές προσεγγίσεις.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέσω του ειδικού ιστοτόπου έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 13.00 (ώρα Ελλάδος). Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2022.

 

 

#pgnews

#ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΕΝΩΣΗ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα