Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 23:52

9 γυναίκες μιλούν για το ρόλο της γυναίκας σήμερα

Αποκλειστικό αφιέρωμα του pressgreece.gr

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η  8η  Μαρτίου και το pressgreece.gr, που σήμερα εκκινεί  το ταξίδι του στο χώρο του διαδικτύου και της ενημέρωσης συνδυάζει το ξεκίνημά του με τον σημαντικό εορτασμό. Πόσο μάλλον που φέτος λόγω και του κινήματος #metoo, έχει ξεχωριστή σημασία για την κοινωνία και  για το ρόλο της ενημέρωσης.

Η Ημέρα της Γυναίκας έχει βέβαια αφετηρία της το μακρινό 1909 και έχει συνδυαστεί ως ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών. Παγκόσμιο χαραχτήρα έχει και επίσημα πάρει με τη σφραγίδα του ΟΗΕ το 1975, ενώ από το 1977 η Γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την Παγκόσμια Ειρήνη.

Στο σημερινό αφιέρωμα του pressgreece.gr μιλούν εννέα σημαντικές γυναίκες προερχόμενες από Περιφέρειες των ιδρυτών του (σύμπτωση και όχι επιλογή οι τελευταίοι να είναι μόνο άνδρες και η σύμπτωση αυτή ίσως δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο μας αυτό αφιέρωμα). Γράφουν στα κείμενά τους τη δική τους εμπειρία από τον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο αναφοράς τους και έχουν ξεχωριστή σημασία τα μηνύματά τους. Για εμάς, ένα νέο  διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης, με στυλοβάτες εννέα καταξιωμένα περιφερειακά ΜΜΕ, που ξεκινά σήμερα βάζοντας ψηλά τον πήχη στον στίβο της αντικειμενικής ενημέρωσης, η παρουσία, οι διεκδικήσεις και η  δημιουργικότητα των  γυναικών δεν θα περιορίζεται στην Ημέρα του εορτασμού τους αλλά  θα είναι διαρκής. Με βάση την αρχή των μη διακρίσεων σε φύλο, χρώμα, κοινωνική τάξη και προέλευση και με σεβασμό στην προσωπικότητα ανδρών και γυναικών και στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων.  

Στο σημερινό αφιέρωμα μιλούν κατά αλφαβητική σειρά:

Βαρβάρα Χ. Ασημακοπούλου, βραβευμένη coach με διεθνή αναγνώριση, εκπαιδεύτρια  coaches και coaches ηγετών, ιδιαίτερα γυναικών με όραμα την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ευημερία. 

Οι δυνατότητες καριέρας της γυναίκας στην περιφέρεια της χώρας

Κατερίνα Εμμανουήλ, Εκπαιδευτικός – Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Λέρου, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Π.Ε. Καλύμνου, πρ. Δημοτική Σύμβουλος Λέρου

Οι γυναίκες πρέπει να διεκδικήσουν το μερίδιο αυτού του κόσμου που τους ανήκει 

Ναταλία Ιωαννίδου-Τριανταφύλλου Κλινικός-Συμβουλευτικός Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αρθρογράφος, Εθελόντρια. Δραστηριοποιείται στην πόλη των Σερρών

Μέσα από τα μάτια μιας ψυχολόγου

-Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Όταν η γυναίκα έχει ίσες ευκαιρίες γίνεται στυλοβάτης της κοινωνίας

-Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, το χρυσό κορίτσι του βάδην από την Καρδίτσα, που έχει συντρίψει τα πανελλήνια ρεκόρ και έχει πάρει προκρίσεις για να δώσει το παρόν, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και το παγκόσμιο στο Όρεγκον του Καναδά.

Αθλητισμός και γυναίκα 

Άννα Ντουντουνάκη, Δικηγόρος Χανίων(LLM), Πρωταθλήτρια Κολύμβησης 

Οι γυναίκες υπο-εκπροσωπούνται προκλητικά στις κορυφαίες θέσεις λήψης αποφάσεων

Βάσω Πανταζή, καταγόμενη από τα Γιάννενα ποινικολόγος

Γυναίκα στο στίβο της μαχόμενης ποινικής δικηγορίας

.
.

Μαρίνα Παυλίδου από την Ξάνθη όπου ασκεί μάχιμη δικηγορία 

Η γυναίκα ως σύμβολο στην σύγχρονη κοινωνία και ο ρόλος της στην πανδημία                                                                       

.

Λίνα Τόνια με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια, είναι διεθνούς φήμης ελληνίδα συνθέτρια                                                       

Η Τέχνη είναι γένους θηλυκού… 

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα