Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 02:29

Τουρισμός: Χάθηκε ο Ιούνιος για την Ελλάδα

Κρύο ντους επιφύλασσε η Βρετανία στον Ευρωπαϊκό Νότο καθώς όχι μόνο δεν έκανε καμία προσθήκη στην «πράσινη λίστα», αλλά παράλληλα έβγαλε από αυτή και την Πορτογαλία, τη μόνη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που μετείχε σε αυτή.

Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαπς, η απομάκρυνση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα κρίθηκε αναγκαία καθώς τα κρούσματα στη χώρα της Ιβηρικής έχουν διπλασιαστεί, ενώ εντοπίστηκε και μια μετάλλαξη της ινδικής παραλλαγής.

«Απλώς δεν θέλουμε να λάβουμε το ρίσκο καθώς πλησιάζουμε προς την 21η Ιουνίου και την εξέταση για το τέταρτο στάδιο της άρσης των μέτρων», τόνισε σύμφωνα με το BBC ο κ. Σαπς.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ η Αίγυπτος πρόκειται να ενταχθεί στην «κόκκινη» λίστα.
Οι προσδοκίες της Ελλάδας να ενταχθεί στην πράσινη λίστα συνολικά ή κάποια από τα νησιά δεν δικαιώνονται προς ώρας, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλήγμα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τους κανόνες οι Βρετανοί που επιστρέφουν από χώρες που είναι «πράσινες» υποχρεούνται μόνο σε τεστ κορωνοϊού.

Για τους πορτοκαλί προορισμούς προβλέπεται 10ημερη καραντίνα στο σπίτι, και για τους κόκκινους 10ημερη καραντίνα σε ειδικό ξενοδοχείο.

Ήδη από τη μετάδοση των παραπάνω προορισμών οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών βρέθηκαν στο «κόκκινο».

Χάρης Ντγριντάκης/ tourismtoday.gr

Σχετικά

spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα