Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 00:38

Το Ιστορικό Καφέ «Στου Πλαστήρα» (Περνός) είναι το νέο μέλος του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ»

Ο «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» με χαρά καλωσορίζει το Ιστορικό Καφέ «Στου Πλαστήρα» (Περνός) στο χωριό Απόλλωνας της Ρόδου, ως νέο μέλος του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ». Το Καφέ στεγάζεται σε κτίριο ιδιαίτερης ιταλικής κατασκευής, το οποίο δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Δημήτριος Μαργέλλος. Ο χώρος είναι εντυπωσιακά μεγάλος διότι στόχος εξαρχής ήταν το Καφέ να λειτουργεί και ως χώρος εκδηλώσεων. Εκεί σύχναζαν διαχρονικά άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Αρχικά το Καφέ ονομαζόταν Περνός (- πουρνάρι – εξαιτίας ενός δέντρου, που ήταν δίπλα στο Καφέ), όμως πρόσφατα μετονομάστηκε «Στου Πλαστήρα». Ο σημερινός ιδιοκτήτης του, Τάσος Παλάζης, θέλησε να κρατήσει ζωντανή την ιστορία του Καφέ, δημιουργώντας παράλληλα έναν ιδιαίτερο χώρο – μουσείο, που θα αποτελούσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ετσι, στο Καφέ μπορεί κανείς να θαυμάσει αντικείμενα αντίκες και κειμήλια, ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζονται τρεις θεματικές (Τσαγκάρικο, Κουρείο  και Παντοπωλείο), αντίγραφα «μαγαζιών» που λειτουργούσαν παλαιότερα μέσα στα «καλά» Καφέ της Ελλάδας. Στο κυρίως σαλόνι του Καφέ κυριαρχεί το Ιταλικό στοιχείο με αυθεντικά αντικείμενα της δεκαετίας του 1920.

Το Καφέ έχει έντονη πολιτιστική δράση. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικοθεατρικές αφηγήσεις, κουκλοθέατρα, προβολές ταινιών, live, διαλέξεις, παρουσίαση βιβλίων, κλπ αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας του.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα