Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 10:01

3 φανταστικές εκδρομές με τα παιδιά για το Σαββατοκύριακο – Κοντά στην Αθήνα

Υπάρχουν προορισμοί που δεν είναι κατάλληλοι για παιδιά, υπάρχουν μέρη τα οποία μπορεί να αγαπήσει όλη η οικογένεια, όπως περίπατοι στη φύση ή επίσκεψη σε αξιοθέατα. Υπάρχουν ωστόσο και κάποια μέρη που τα παιδιά θα λατρέψουν.

Βγείτε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας με ένα σαββατοκύριακο, αφιερωμένο στη διασκέδαση των παιδιών.

Σοφικό Κορινθίας

Το εκπαιδευτικό χωριό του «The Ranch» δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για παλιά επαγγέλματα. Ο εκθεσιακός θεματικός χώρος περιλαμβάνει αλευρόμυλο, ελαιοτριβείο, τυροκομείο, αργαλιούς, τσαγκαράδικο, παντοπωλείο και κουρείο. Εκτός από τα άλογα, τα παιδιά θα δουν πρόβατα, κατσίκια, αγελάδες και ελάφια στη φάρμα του κτήματος, ενώ δίνεται η δυνατότητα και για ενοικίαση ποδήλατου για βόλτες στη φύση. Το πάρκο είναι ανοιχτό κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 ως τις 17:00, διαθέτει κυλικείο και εστιατόριο και συχνά διοργανώνονται θεματικά τριήμερα όπως τέλη Οκτωβρίου το Halloween και τον Νοέμβριο το τριήμερο Bricktivity με τουβλάκια.

Από ποδόσφαιρο και πινγκ πονγκ μέχρι βόλτα με άλογα, τοξοβολία και flying fox. Το «The Ranch» είναι ένα σύγχρονο θεματικό πάρκο για παιδιά με πολλές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες. Τα παιδιά θα περιηγηθούν στο κτήμα με τρενάκι, θα κάνουν τοξοβολία και flying fox, ενώ ιδιαίτερα αγαπημένη είναι η βόλτα με άλογα και πόνυ σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές.

Info: The Ranch, Σοφικό Κορινθίας, Τηλ. 0030 27410 93800, theranch.gr, Είσοδος 7 ευρώ, μέχρι 3 ετών δωρεάν, απαραίτητη η κράτηση. Το The Ranch απέχει 99 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Adventure Park – Μαλακάσα

Μέσα στο δάσος, το «Adventure Park» θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να ζήσουν την περιπέτεια λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Το πάρκο είναι κατάλληλο για παιδιά από 3-18 ετών και έχει ποικίλες δραστηριότητες που αντιστοιχούν στην ηλικία του κάθε παιδιού. Εναέριες διαδρομές με σκοινιά από δέντρο σε δέντρο, τοξοβολία, τραμπολίνο, τοίχος αναρρίχησης και πολλά ακόμα διασκεδαστικά παιχνίδια θα κινητοποιήσουν τα παιδιά.

Ο χώρος διαθέτει καφετέρια και τραπέζια πικ νικ και είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τη δύση του ηλίου.Info: Adventure Park, Τηλ. 0030 22950 98335, adventure-park.gr,

Είσοδος από 2,5 ευρώ για τους συνοδούς και από 15-45 ευρώ για τα παιδιά ανάλογα την ηλικία και τον αριθμό δραστηριοτήτων. Το Adventure Park απέχει 39 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Βαμβακού Λακωνίας

Σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στην Σπάρτη και την Τρίπολη, ο ορεινός οικισμός της Βαμβακού τα τελευταία χρόνια είχε ελάχιστους κατοίκους, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Από το 2018 όμως μια παρέα νέων ανθρώπων με καταγωγή από το χωριό, το έβαλε σκοπό να αναβιώσει τον τόπο τους. Με εφόδια την όρεξη, το πείσμα, την ιστορία, τον φυσικό πλούτο αλλά και την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έστησαν υποδομές στο χωριό όπως τον ξενώνα και τον πολυχώρο στο σχολείο και οργανώνουν φεστιβάλ, εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Πολλές από αυτές είναι αφιερωμένες στα παιδιά και περιλαμβάνουν εργαστήρια, παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση και βόλτες στη φύση.

Οι πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές που έχουν χαραχτεί είναι κατάλληλες και για παιδιά, ενώ στο Σχολείο λειτουργεί και το V.Lab ένα σύγχρονο εργαστήριο μηχανικής και τεχνολογίας όπου πραγματοποιούνται μια σειρά από μαθήματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιστήμη, την πληροφορική και τις τέχνες. Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μουσειολόγους, μουσικούς, καθηγητές και παιδαγωγούς και είναι δωρεάν. Απαιτείται προκράτηση, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 15 παιδιά κάθε φορά.
Info: Βαμβακού Λακωνίας, vamvakourevival.org, Τηλ. 0030 27310 76233. Η Βαμβακού απέχει 203 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

+2 επιλογές διαμονής με παιδιά

Το Ninemia Stay & Play στο Καρπενήσι είναι ένα οικογενειακό ξενοδοχείο που διαθέτει θεματικό πάρκο για παιδιά, εσωτερικό παιδότοπο, φάρμα και πολλά ακόμα.
Info: Ninemia Stay & Play, 7ο χλμ Εθνικής οδού Καρπενησίου – Προυσού, Καρπενήσι, Τηλ. 0030 22370 24614, www.ninemia.gr
Το ξενοδοχείο Area Synest
 στην ορεινή Αχαΐα διαθέτει οικογενειακά δωμάτια, θεματικό πάρκο, υπαίθριο παιδότοπο, λίμνες, ζωάκια, θερμοκήπια και πολλά άλλα που θα μαγέψουν τα παιδιά. Το πάρκο βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης αλλά σύντομα θα επαναλειτουργήσει.
Info: Area Synest, Συνεβρό Αχαΐας, Τηλ. 0030 6980 085090, www.areasynest.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα