Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 21:16

Δ. Θεσσαλονίκης: Έγκρίθηκαν πάνω από 2 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση της νέας παραλίας

[ad_1]

Στην προκήρυξη διαγωνισμού, ύψους 2,18 εκατ. ευρώ, με σκοπό την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων συντήρησης και επισκευής στην πολύπαθη νέα παραλία, πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου άναψε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη.

“Για πρώτη φορά από την ανάπλαση της νέας παραλίας και την απόδοσή της στο κοινό σχεδιάζεται και δρομολογείται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη συντήρηση αυτής της έκτασης, κατά τη δέσμευση που είχε αναλάβει και προσωπικά ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας”, ανέφερε ο κ. Κυριζίδης σε δηλώσεις του στο thestival.gr, σημειώνοντας ότι το έργο συντήρησης της νέας παραλίας θα καλύψει χρονικά μια περίοδο δύο ετών.

Όπως εξήγησε, το έργο αφορά κατά κύριο λόγο σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει από φθορές αλλά και βανδαλισμούς που σημειώθηκαν κατά καιρούς στη νέα παραλία όπως και σε εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου.

Ακόμη, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα καλυφθεί και η αναγκαία περιοδική συντήρηση των πολυσύνθετων εγκαταστάσεων της νέας παραλίας, η οποία εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων.

Πράσινο 62,5 στρεμμάτων

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, προβλέπεται η συντήρηση των χώρων πρασίνου στους κήπους της νέας παραλίας, που αναπτύσσονται σε μια έκταση περίπου 62,5 στρεμμάτων. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο συντήρησης του πρασίνου αλλά και να αναβαθμιστούν τα πάρκα τόσο περιβαλλοντικά όσο και αισθητικά. Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξάλλου, προγραμματίζονται νέες δενδροφυτεύσεις αλλά και η τοποθέτηση χιλιάδων θάμνων και πολυετών ποωδών φυτών.
Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για την καθαριότητα των χώρων πρασίνου, ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση νέου αρδευτικού δικτύου στον Κήπο του Αλέξανδρου και σε τμήμα πρασίνου του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στο αρχικό δίκτυο.

Καθημερινές επισκευές βλαβών

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται καθημερινή επιθεώρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης της νέας παραλίας όπως και άμεση αποκατάσταση των βλαβών.

Ακόμη, προβλέπονται σειρά παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων και οι εξής:

  • Η τοποθέτηση φωτιστικών που έχουν καταστραφεί
  • Η ριζική ανακαίνιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των σιντριβανιών στην περιοχή του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπως και στη μεγάλη εξέδρα, καθώς το μηχανοστάσιο έχει πλημμυρίσει πολλές φορές λόγω βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα την καταστροφή του μηχανολογικού εξοπλισμού. Μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι διαμορφωμένοι 33 πίδακες νερού και στην περιοχή της μεγάλης εξέδρας 48.
  • Η υλοποίηση παρεμβάσεων στον καταρράκτη μήκους 87 μέτρων που έχει διαμορφωθεί κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ειδικότερα, προβλέπεται η αντικατάσταση των φωτιστικών του καταρράκτη, που έχουν βανδαλιστεί και καταστραφεί, καθώς και η αντικατάσταση του εξοπλισμού του μηχανοστασίου. Εργασίες επισκευής και συντήρησης προβλέπονται στη λίμνη με τα υδρόβια φυτά αλλά και σε όλα τα επεισόδια νερού που έχουν διαμορφωθεί κατά μήκος της παραλίας.
  • Αποκατάσταση του ντεκ
  • Αποκατάσταση φθορών στις δενδροδόχους των κουκουναριών
  • Καθαρισμός και προστασία αντιγκράφιτι, βαφές μεταλλικών στοιχείων, συντήρηση ξύλινων καθιστικών, συντήρηση αστικού εξοπλισμού, κ.ά.

#PressGreece

#ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ad_2]

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα