Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 04:24

Τέσσερα νέα Νηπιαγωγεία στο Δήμο Καλαμαριάς

[ad_1]

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των τεσσάρων νέων νηπιαγωγείων στην Καλαμαριά, που θα καλύψουν τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και θα οδηγήσουν σε δεύτερο χρόνο και στην κάλυψη των αναγκών σε βρεφονηπιακούς.

Το πρωί ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ναταλία Παντελίδου μετέβησαν στα εργοτάξια κι ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου.

«Παρακολουθούμε από κοντά τις εργασίες και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μικρών μαθητών, με τις νέες εγκαταστάσεις. Όταν πρόκειται για το μέλλον των παιδιών μας δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις κι εμπόδια. Επίσης από την επόμενη κιόλας μέρα θα εργαστούμε για την αντικατάσταση των προκατασκευών από συμβατικές», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Τα οικόπεδα στα οποία θα τοποθετηθούν είναι στις οδούς Ανδριανουπόλεως με Παπακυριαζή, Θουκυδίδου με Ιπποκράτους, Ησιόδου με Θέτιδος, το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο Καλαμαριάς από τον ΟΑΕΔ (τέως ΟΕΚ) και στη Βουλγαροκτόνου με Καραμανλή. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα, λόγω της παρουσίας καταπατητών, έπρεπε να γίνει πρώτα η απομάκρυνσή τους, ώστε να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την εκτέλεση του έργου.

Τα νηπιαγωγεία, το κόστος των οποίων ανέρχεται στο 1.646.960 ευρώ, αναμένεται να είναι έτοιμα στα τέλη Μαΐου και τον Σεπτέμβριο να υποδεχτούν τους νέους μαθητές.

 

#PressGreece #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα