Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 02:57

Βέροια: Παρεμβάσεις βελτίωσης της παρόχθιας περιοχής του ποταμού Τριπόταμου

Σύμφωνα με του Φίλους του ποταμού Τριποτάμου στη βέροια σημαντικές έιναι οι παρεμβάσεις που γίνονται στη παρόχθια περιοχή του ποταμού Τριποτάμου από το Δήμο Βάροιας, με σκοπό την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της. Διαβάστε αναλυτικότερα την επιστολή του Δ.Σ. των Φίλων του ποταμού Τριποτάμου.

Σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της παρόχθιας περιοχής του ποταμού Τριπόταμου, εντός του αστικού ιστού της πόλης, υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας. Μετά και το από 12/4/2021 έγγραφο που απέστειλε ο Σύλλογός μας, η κινητοποίηση ήταν άμεση με αποτέλεσμα να καθαριστεί στο σύνολό της η περιοχή από το ύψος της γέφυρας Προμηθέα μέχρι τη Μπαρμπούτα, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποκαλύφθηκε η αρχιτεκτονική ομορφιά της Γέφυρας Καραχμέτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση Δ.Σ. του Συλλόγου σε υπαίθριο χώρο στην Μπαρμπούτα, προέκυψε τυχαία συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Παπαδόπουλο Βασίλη. Περπατήσαμε μαζί στο ποτάμι, μας ενημέρωσε ότι θα τοποθετηθούν και κάδοι απορριμμάτων, τον ευχαριστήσαμε και επαναφέραμε την πρότασή μας έναν μικρό αλλά σημαντικό επόμενο στόχο που θέσαμε: την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σχετικά με την πανίδα και την χλωρίδα του Τριποτάμου.

20210525 192906

Όπως πληροφορούμαστε οι εργασίες θα συνεχιστούν τόσο από το τμήμα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, όσο και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας.

Το μείζον ζήτημα που παραμένει στον Τριπόταμο είναι οι δυσάρεστες οσμές, προερχόμενες από παράνομες αποχετευτικές απολήξεις και βόθρους. Ελπίζουμε η ΔΕΥΑΒ να λάβει άμεσα τα απαραίτητα δραστικά μέτρα, ώστε αυτό το τραγικό – εν έτη 2021! – φαινόμενο να εκλείψει ολοκληρωτικά.

Τέλος, καλούμε τους συμπολίτες μας να σεβαστούν την παρόχθια περιοχή, να μην ρυπαίνουν με σκουπίδια και πάντα να είναι πολύ προσεκτικοί στον περίπατό τους. Το Ποτάμι μας πρέπει πρώτα να το σεβαστούμε και να το αγαπήσουμε Εμείς. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε την μεταμόρφωσή του, στον παράδεισο που Όλοι ονειρευόμαστε.

20210525 193349

20210525 195237

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Φίλοι Ποταμού Τριπόταμου Βέροιας

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ #ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Πολίτης

Σχετικά

spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα