Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 04:04

Δήμος Δίου – Ολύμπου: Εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου ΣΒΑΚ με στόχο τη συνεχή βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας

Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου μεταξύ του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, προϋπολογισμού 34.720 ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο ρόλος του στρατηγικού αυτού σχεδίου είναι διττός, καθώς πρόκειται για το εργαλείο, που θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας των οικισμών του Δήμου, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων & επισκεπτών. Παράλληλα θα δώσει πρόσβαση σε νέες χρηματοδοτήσεις, μεταξύ άλλων για αναπλάσεις σε θέματα πρασίνου και θέματα ανάπτυξης που άπτονται στις «smart cities».

Στόχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι η συνεχής βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας επισκεπτών και δημοτών, ενδυναμώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

Σημειώνεται ότι το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας προϋποθέτει τη συμμετοχή δημοτών και φορέων στη διαδικασία εκπόνησής του, μέσω διαβουλεύσεων. Με τον τρόπο αυτό γινόμαστε όλοι συμμέτοχοι στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Πολίτης

Σχετικά

spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα