Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 06:51

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης με έργα προϋπολογισμού άνω των 2,3 εκατ. ευρώ

«Λίφτινγκ» σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει ο κεντρικός δήμος. Πρόκειται για το τμήμα της Β’ Δημοτικής Κοινότητας, που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού, η οποία πρόκειται να αλλάξει όψη, με παρεμβάσεις προϋπολογισμού άνω των 2,3 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης έχει ήδη προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου, το οποίο αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων αλλά και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, όπως και του αστικού εξοπλισμού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρέμβασης που έχει σχεδιαστεί, πρόκειται να αναπλαστούν τόσο τα πεζοδρόμια όσο και το οδόστρωμα στις οδούς Αφροδίτης, Βάκχου, Οδυσσέως, Προμηθέως, Ταντάλου, Φαρμάκη, Στεφανάκη, Κολωνιάρη, Αναγνωστοπούλου και Ντέκα.

Στόχος των έργων που θα υλοποιηθούν είναι η λειτουργική, η αισθητική αλλά και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ άλλων πρόκειται να βελτιωθεί η προσβασιμότητα με παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή κίνηση για όλους τους πεζούς, για τα εμποδιζόμενα και για τα άτομα με αναπηρίες, θα αυξηθεί το πράσινο, ενώ με την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού θα ενισχυθεί το αίσθημα το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα