Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 04:22

Ένα trap τραγούδι για το Περιβάλλον από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

“Θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές”. Με αυτήν την κοινή ευχή αλλά και επιθυμία ολοκληρώθηκε από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας το περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο “Ο κόσμος που θέλουμε έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα (CO2)”.
Καθόλη τη σχολική χρονιά 2021-2022 οι μαθητές του Α3 του ΕΠΑΛ με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Διούδη Ειρήνης, Λιόντα Χρυσούλας και Χλωπτσιούδη Δήμου, υλοποίησαν πολλές δράσεις όπως διεξαγωγή διαδικτυακής έρευνας, δημιουργία αφισών. Το πρόγραμμα έκλεισε με τη σύνθεση ενός τραγουδιού για το περιβάλλον και τη δημιουργία video clip για το τραγούδι αυτό, μια δράση που ομολογουμένως ενθουσίασε τα παιδιά.

Στόχοι του προγράμματος ήταν να αναδειχθούν οι συνέπειες των εκπομπών του CO2 στο περιβάλλον, να διερευνηθεί πώς μπορεί να περιοριστεί το αποτύπωμα άνθρακα, να γίνουν οι ίδιοι μαθητές ενεργοί πολίτες και φορείς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα, να καλλιεργηθεί και να ενισχυθεί η κριτική σκέψη των μαθητών και να αποκτήσουν οι μαθητές νέες δεξιότητες στις ΤΠΕ και στη χρήση εργαλείων web 2.0.
Συγχαρητήρια στους μαθητές για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως επίσης και για τον ζήλο που επέδειξαν καθόλη τη χρονιά για κάθε μια από τις δραστηριότητες. Όλοι κατάλαβαν τη σημασία του “ευ ζην”.
Ακολουθούν οι σύνδεσμοι για το blog του προγράμματος, για το βίντεο με την πορεία του έργου και για το video clip του τραγουδιού.
Blog: https://epalalex22.blogspot.com/
Video για την πορεία του έργου: https://youtu.be/ZibQXTSUSMo

Video clip τραγουδιού: https://youtu.be/645keGP8PkE

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα