Τρίτη 23 Απριλίου 2024 23:11

Γεμίζει υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες ο Δήμος Σερρών

Οι υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες ξεκινάνε το ταξίδι τους από την Τρίτη 7 Ιονίου στο Δήμο Σερρών με σκοπό να προσελκύσουν το αναγνωστικό κοινό και να αποκτήσουν και νέο.

Πρόκειται για ελεύθερες γωνιές βιβλίου που θα τοποθετηθούν στην πόλη και κάθε πολίτης θα έχει την ευκαιρία να δανειστεί, να ξεφυλλίσει και να απολαύσει το βιβλίο της αρεσκείας του και φυσικά να το επιστρέψει μετά. Αν μάλιστα προσφέρει και ο κάθε πολίτης στις υπαίθριες βιβλιοθήκες όσα βιβλία δεν χρειάζεται, τότε οι τίτλοι των βιβλίων θα πολλαπλασιαστούν.

Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και έξι σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων: 1ο νηπιαγωγείο Σερρών, 2ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 7ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 26ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 1ο Γυμνάσιο Σερρών θα τοποθετήσουν σε έξι σημεία της πόλης αντίστοιχες δανειστικές βιβλιοθήκες, στις οποίες θα έχουν πρόσβαση όλοι οι δημότες.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη υπαίθρια βιβλιοθήκη θα τοποθετηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ., από το 1ο Νηπιαγωγείο στην πλατεία Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ. η τοποθέτηση στην παιδική χαρά Αγίου Δημητρίου από το 7ο Νηπιαγωγείο και την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. το 29ο νηπιαγωγείο θα τοποθετήσει τη δική του βιβλιοθήκη στο Θερινό Θεατράκι.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα