Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 19:58

Κοινή πρωτοβουλία 24 επιχειρήσεων της δυτικής Θεσσαλονίκης για την προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας

Κοινή πρωτοβουλία για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης ανέλαβαν 24 επιχειρήσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης, με περισσότερους από 500 εργαζόμενους, κατόπιν πρωτοβουλίας του εργοστασίου της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στην Ευκαρπία.

Όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της «Τιτάν», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, με τίτλο «Nothing to Waste», οι 24 επιχειρήσεις που αποτελούν τον πυρήνα της υλοποιούν δράσεις πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων και ανακύκλωσης, με επίκεντρο τη χωριστή συλλογή έξι ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών: χαρτιού, πλαστικών φιαλών PET, υπόλοιπου πλαστικού-μετάλλων-σύνθετης συσκευασίας (PMD), ηλεκτρικών συσκευών, φορητών μπαταριών και τηγανέλαιων.

Η επιστημονική επίβλεψη και υλοποίηση της πρωτοβουλίας γίνεται από τον περιβαλλοντικό φορέα NoWaste21, με επιστημονική υπεύθυνη την πρόεδρό του, Δρα Έφη Τριτοπούλου.

Η δε χρηματοδότηση του προγράμματος για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προέρχεται από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται η προμήθεια και εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού για κάθε επιχείρηση και διεκπεραιώνεται πλήρως η συλλογή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων σε εγκαταστάσεις διαλογής, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης σε συνεργασία με τοπική Κοιν.Σ.Επ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση).

Παράλληλα, θα γίνεται συνεχής αξιολόγηση των αποτελεσμάτων συνολικά και ανά επιχείρηση, ενώ θα οργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις για τους εργαζόμενους. Στόχος είναι η ενεργοποίηση και άλλων επιχειρήσεων και εμπλεκόμενων φορέων για τη συμμετοχή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#pgnews

#ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα