Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 22:14

Νάουσα: Βράβευση μαθητών στους διαγωνισμούς για τη 200η Επέτειο της Επανάστασης και του Ολοκαυτώματος

Εκδήλωση βράβευσης μαθητών για τις διακρίσεις τους στους μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, στο πλαίσιο δράσεων για την 200η Επέτειο της Επανάστασης και του Ολοκαυτώματος της πόλης

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Η.Π. Νάουσας για την 200η Επέτειο της Επανάστασης και του Ολοκαυτώματος της πόλης, διοργανώθηκαν εικαστικός διαγωνισμός για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και διαγωνισμός δημιουργικού γραπτού λόγου για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αντίστοιχα, με θέμα την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας το 1822. Στόχος των παραπάνω δράσεων ήταν οι μαθητές να γίνουν κοινωνοί ενός εκ των κορυφαίων γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης στη Μακεδονία, και να εκφραστούν δημιουργικά, αποτυπώνοντας τα γεγονότα με τη δική τους έμπνευση και φαντασία.

Στον διαγωνισμό δημιουργικού γραπτού λόγου για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων διακρίθηκαν ως ισάξια τρία (3) μαθητικά έργα των εξής μαθητών:
Έλενα Νούκου, μαθήτρια Β’ Τάξης 2ου Γυμνασίου Νάουσας
Κατερίνα Μπαχάνου, μαθήτρια Β’ Τάξης 2ου Γυμνασίου Νάουσας
Αναστάσιος-Αχιλλέας Αποστολάκης, μαθητής Γ’ Τάξης 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Στο διαγωνισμό εικαστικού έργου για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, διακρίθηκαν τα εξής έργα:
1ο βραβείο: Κατερίνα Δήμου, Ειδικό Σχολείο Νάουσας
2ο βραβείο: Δ’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου Λευκαδίων (ομαδική εργασία)
3ο βραβείο: Ε’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου Λευκαδίων (ομαδική εργασία)

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η βράβευση των μαθητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό, την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα «Καμίνι» του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς», όπου θα εκτεθούν οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών και θα αναγνωστούν τα έργα γραπτού λόγου από τους μαθητές που διακρίθηκαν.

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα