Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 20:03

Όσοι Δήμοι δεν μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας θα περικόπτονται οι επιχορηγήσεις τους

Στο μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, αναφέρθηκε στο χθεσινό δημοτικο συμβούλιο ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδριαση της Κεντρικής ένωσης Δήμων Ελλάδος είπε ότι σε πολλούς δήμους το ενεργειακό κόστος απειλεί να τινάξει τος προϋπολογισμούς τους στον αέρα.

Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει για το Δήμο Αλεξάνδρειας πλην όμως πρέπει να γίνουν προσπάθειες για μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 10% όπως έχει εξαγγειλει η κυβέρνηση για τους Δήμους.

Σύμφωνα με κυβερνητιές τις εξαγγελίες, όποιοι Δήμοι αποδεικνύεται ότι μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας θα επιβραβεύονται με άυξηση των επιχορηγήσεων ενώ το αντίθετο θα σημαίνει την τιμνωρία τους με “πάγωμα” ή ακόμα και μέιωση των χρηματοδοτήσεων.

Αυτά τα μηνύματα επιβεβαίωσε χθες και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ο οποίος δευσμέυτηκε ότι ο Δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας πλην όμως ευχήθηκε να μην εφαρμοστούν τελικά οι περικοπές σε όσους Δήμους δεν τα καταφέρουν.

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

11

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα