Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 11:33

Προμήθεια ψηφιακών υδρομέτρων από τη ΔΕΥΑΑΛ

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 5.000.000 ευρώ για  «έξυπνα» υδρόμετρα και ασύρματους μεταδότες κατανάλωσης ύψους 5.000.000 ευρώ

Η ΔΕΥΑΛ μπαίνει δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή καθώς εγκριθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ένα μέγαλο και σημαντικό έργο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ που αφορά την ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου.
Πιο συγκκεριμένα το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ευφυούς συστήματος τηλεμετρίας εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με ψηφιακούς υδρομετρητές της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας για τη συνεχή παρακολούθηση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και τη συλλογή και αποθήκευση των σχετικών ιστορικών δεδομένων των στοιχείων του συστήματος ύδρευσης.
Οι διεργασίες αυτές θα πραγματοποιούνται από λογισμικά εγκατεστημένα στο Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου (ΚΣΕ), και θα συμβάλλουν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής νερού, το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο, μέσω ασυρμάτων επικοινωνιακών διατάξεων με 17.860 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης (ΣΕΚ), οι οποίοι περιλαμβάνουν Ψηφιακούς Υδρομετρητές Ασύρματης Μετάδοσης Κατανάλωσης Υδρομετρητές με δυνατότητα Ψηφιακής Καταγραφής και Ασύρματης Μετάδοσης κατανάλωσης.
Με απλά λόγια με τον Τηλε-έλεγχο η Δημοτική Επιχείρηση θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγχει όλο το δίκτυο νερού, τυχόν βλάβες και διαρροές που υπάρχουν ώστε να παρεμβαίνει άμεσα, στοχευμένα και αποτελεσματικά.
Επιπλέον τα ψηφιακά υδρόμετρα θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής των ενδείξεων κατανάλωσης σε κάθε παροχή ασύρματα, με αποτέλεσμα την άμεση καταγραφή τους και την αποφυγή λαθών που οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.
Το έργο αυτό πραγματικά θα «κουμπώσει» με το έργο τηλεμετρίας που ήδη ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα από τη ΔΕΥΑΑΛ και ουσιαστικά βάζει δυναμικά τη Δημοτική επιχείρηση στη νέα ψηφιακή εποχή, όπου θα μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΟΛΙΤΗ στόχος της Διοίκησης του Δήμου και της ΔΕΥΑΑΛ είναι «τρέξουν» οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει ανάδοχος του νέου έργου μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε μέσα στο 2023 να τοποθετηθεί ένα μέρος από τα 18.000 περίπου ψηφιακά υδρόμετρα.

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα