Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 07:27

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Σε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:30, προχωρούν σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση του το σωματείο στον κατασκευαστικό τομέα μετρό Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στο σταθμό Βενιζέλου στις 12:00, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Tο Δ.Σ του Σωματείου εκφράζοντας την επιθυμία και την έντονη ανησυχία του συνόλου των μελών μας αλλά κι όλων των εργαζομένων στο Έργο

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Α Μ Ε

Την προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Δευτέρα 05/12/2022 , και ώρα από 12:00 έως και 15:30 για όλο το προσωπικό που εργάζεται στον Κατασκευαστικό Τομέα του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ με ΑΙΤΗΜΑΤΑ: Εξάλειψη Ελλείψεων στα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας και στον επιεικώς ανεπαρκή εξοπλισμό στα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ έχει καταστεί η ανάγκη των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Από το 2016, με την είσοδο του ΑΚΤΟΡΑ, υποστήκαμε μείωση άνω του 30% στους μισθούς μας.

Ο ανάδοχος του έργου ανακοινώνει ΜΟΝΟ κέρδη, (45 εκατομμύρια ευρώ μόνον από διαιτησίες μέχρι το 2019).

Ταυτόχρονα έχει ζητήσει αναδιάρθρωση των τιμολογίων των πρώτων υλών και των καυσίμων λόγω της κρίσης, η οποία πρωτίστως μαστίζει τους εργαζόμενους.

Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου μας, για ειρηνική διευθέτηση της, η εταιρεία κωφεύει, οδηγώντας στην απόγνωση και την εξαθλίωση τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη στο έργο δουλεύοντας εξειδικευμένα και κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ ήδη Ο ΜΗΝΑΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση αναπροσαρμογή των αποδοχών μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ”

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα