Τρίτη 23 Απριλίου 2024 23:57

Θεσσαλονίκη: Η γυναίκα που οδήγησε στην αυτοκτονία τον γυμναστή ήταν στο πάρτι με την Μπίκα, λέει δικηγόρος [φωτό]

Πολυεπίπεδες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της αυτοκτονίας του 50χρονου γυμναστή στη Θεσσαλονίκη.

Ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο του σημείωμα πριν την αυτοχειρία κατονόμαστε τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο ως εμπλεκόμενη με κάποιον τρόπο στην υπόθεση της απάτης σε βάρος. Ο δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «απορίας άξιον» το γεγονός πως «ένας άνθρωπος φτάνει στην τελευταία δήλωσή του θέλοντας να περιγράψει το τοξικό περιβάλλον που τον οδήγησε σε αυτήν την συμπεριφορά, να κατονομάζει πρόσωπα».

Ο νομικός, ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης των καταγγελλόμενων από τη Γεωργία Μπίκα ως βιαστές της, εκτίμησε ότι, το σημείωμα του 50χρονου καταδεικνύει δύο πράγματα. Αφενός «την ύπαρξη αξιόποινων πράξεων που οδήγησαν στην αυτοκτονία» και δεύτερον ότι, «το άτομο που φέρεται να κατονομάζεται ως υπαίτιο, συμμετείχε στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, όπου καταγγέλλεται ότι βιάστηκε η Γεωργία Μπίκα».

Είπε πάντως πως, η υπόθεση αναδεικνύει τους κανόνες δεοντολογίας για το πώς πρέπει να προσεγγίζεται πληροφορία που μπορεί να είναι και ψευδής, αλλά να διαδοθεί και να σπιλωθούν υπολήψεις.

O γυμναστής είχε αναφέρει δύο φορές τις σκέψεις του για αυτοκτονία μέσα σε 15 μέρες

Δυο φορές μέσα στις τελευταίες 15 ημέρες είχαν ειδοποιήσει τις αρχές φίλοι του 50χρονου γυμναστή ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος πριν περίπου 15 ημέρες είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και επικοινώνησαν οι αρχές με τον 50χρονο και τους οικείους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυμναστής αλλά και οι συγγενείς του είχαν πει πως δεν χρειάζονται την συνδρομή της αστυνομίας τη δεδομένη στιγμή.

Την Δευτέρα, μια ημέρα πριν αυτοκτονήσει ο 50χρονος, μίλησε ξανά σε στενή του φίλη και μοιράστηκε τις σκέψεις του. Ανάμεσα σε όσα της εκμυστηρεύτηκε ήταν και η σκέψη να βάλει τέλος στη ζωή του. Τα λόγια του την ανησύχησαν πολύ και αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, ωστόσο για ακόμα μια φορά ο 50χρονος και οικείοι του ανέφεραν ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου και πως δεν επιθυμούσαν κάτι.

Ωστόσο, τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας κατέθεσε και η πρώην γυναίκα του 50χρονου που κατάγεται από τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ήταν χωρισμένοι διατηρούσαν καλές σχέσεις και η πρώην γυναίκα του γνώριζε όλα όσα του έχουν συμβεί. Ανέφερε στις αρχές τα οικονομικά προβλήματα που του είχαν προκύψει αλλά μίλησε και για την γυναίκα που καταγγέλει στο σημείωμα του ο 50χρονος.

Η γυναίκα που τον εξαπάτησε, η οικονομική καταστροφή και τα κυκλώματα, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαναούμ

Ο 50χρονος γυμναστής αναφέρει στην ανάρτησή του τους λόγους που τον οδήγησαν στην ψυχολογική κατάρρευση και την οικονομική καταστροφή, δείχνοντας με το ονοματεπώνυμό της μία γυναίκα που υποστηρίζει ότι διατηρούσε σχέση και ήταν εκείνη που τον διέλυσε οικονομικά και συναισθηματικά.

IMG_8491-proto

Στο τελευταίο του μήνυμα ο Γιώργος Παπαναούμ περιέγραφε πώς εξαπατήθηκε από τη γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος, ενώ άφηνε ξεκάθαρα «αιχμές» για εμπλοκή της σε κύκλωμα που εκμεταλλεύεται γνωστούς επιχειρηματίες και επιφανείς ανθρώπους και στο οποίο συμμετέχουν ακόμη και ανήλικες κοπέλες! Μάλιστα, ο αυτόχειρας ισχυριζόταν στην ανάρτησή του, ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκεται στην υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας η οποία απασχολεί από την Πρωτοχρονιά την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όλη την χώρα. Υποστήριζε δε, ότι ήταν παρών όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία ο 50χρονος κατήγγειλε ότι τον εξαπάτησε, παρότρυνε την 17χρονη κόρη της να πάει στο συγκεκριμένο πάρτι και της έλεγε τι να κάνει με τους γόνους της οικογένειας των επιχειρηματιών.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και «φανερώνει» άνθρωπο που βρίσκεται σε σύγχυση και απόγνωση, περιγράφεται ο τρόπος που η συγκεκριμένη γυναίκα κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει όλη του την περιουσία, όπως ισχυρίζεται. «Δείχνει» μία γυναίκα που εμπιστεύτηκε στην αρχή πιστεύοντας πως είναι «καλόψυχη» αλλά τελικά κατάφερε να του αποσπάσει, αρχικά, 90.000 ευρώ και στην συνέχεια ακόμη 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει όλη του την περιουσία. Μάλιστα, ο αυτόχειρας εξομολογούνταν πως μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά του, η συγκεκριμένη γυναίκα, ο υποτιθέμενος έρωτας της ζωής του, εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του…

Λόγω του περιεχομένου του σημειώματος και των διαστάσεων που έλαβε η είδηση του θανάτου του, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή, το απόγευμα της Τρίτης, η υπόθεση να διερευνηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία του, ενώ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

IMG_8487-deytero

Πώς φέρεται να έδρασε η γυναίκα «αράχνη» σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του αυτόχειρα

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπαναούμ, οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία παλαιότερα ήταν συμμαθήτρια με τον αυτόχειρα, τον επισκέφτηκε στο γυμναστήριο που διατηρούσε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι δυο τους είχαν να μιλήσουν πολλά χρόνια και η συγκεκριμένη γυναίκα τον προσέγγισε εξ αρχής ερωτικά, όπως λένε, με τον ίδιο να πέφτει στα «δίχτυα» της και να την ερωτεύεται αμέσως.

Σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους από το στενό του περιβάλλον, η ίδια ήταν παντρεμένη, είχε παιδιά και του έλεγε πως δεν νιώθει ασφάλεια να χωρίσει τον άνδρα της για να είναι αποκλειστικά μαζί του καθώς εξαρτάται οικονομικά από τον σύζυγό της. Θέλοντας να την βοηθήσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ο Γιώργος Παπαναούμ σταδιακά της έδωσε περίπου 90.000 ευρώ. Επίσης, έκανε το «μοιραίο», όπως υποστηρίζουν, λάθος, να της εμπιστευτεί τους κωδικούς της εφαρμογής στην οποία είχε επενδύσει κάποιες οικονομίες του σε μετοχές και σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, δεν φανταζόταν ποτέ, όπως λένε, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα που ερωτεύτηκε θα προχωρούσε εν αγνοία του σε ρευστοποίηση και θα του έπαιρνε 400.000 ευρώ που είχε φτάσει η αξία τους.

Μετά από αυτήν την πράξη, όπως λέει στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ, η γυναίκα εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ψυχολογικά, παρόλο που δεν το έδειχνε στους δικούς του ανθρώπους.

Η τελευταία ανάρτηση του αυτόχειρα και το κύκλωμα που φωτογραφίζει ο άτυχος 50χρονος

Στην τελευταία του ανάρτηση η οποία «εξαφανίστηκε» λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της στο Facebook, ο Γιώργος Παπαναούμ, περιγράφει εμφανώς ταραγμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση το πώς αυτή η γυναίκα τον εκμεταλλεύτηκε και τον κατέστρεψε, όπως γράφει. Επίσης, κάνει σοβαρές καταγγελίες για οργανωμένο κύκλωμα που εμπλέκεται και στην μεγάλη υπόθεση που «έσκασε» την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί μέχρι σήμερα ολόκληρη την κοινωνία.

Ξεκινάει γράφοντας το ονοματεπώνυμο της γυναίκας και λέει ότι ήταν παλιά του συμμαθήτρια, η οποία τον πλησίασε και του έλεγε πως θέλει να αλλάξει ζωή και να γίνει σωστή.

«Ήθελα να τη βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο – φυλακή της στην Άσσηρο και να βρει μια διέξοδο από όλα αυτά – να αλλάξει γενικότερα… Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή» έγραφε στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ. «Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μια λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου 400.000 ευρώ» συνέχιζε ο 50χρονος.

Οργισμένος στη συνέχεια έγραφε: «Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μη κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο και ο Θεός να τους δώσει μετάνοια. Δυστυχώς εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσω το τίμημα».

«Μία μέρα πριν τα γενέθλιά μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Μέχρι σήμερα μου έχει αποσπάσει 90.000 ευρώ γιο της (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) και με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου, σε αυτήν και τον γιο της που ήθελε μέχρι να δώσω για να με βοηθήσει και του κωδικούς binance» (σ.σ. η ιστοσελίδα μέσω της οποίας είχε επενδύσει ο Γιώργος Παπαναούμ σε μετοχές και κρυπτονομίσματα)».

IMG_8486-trito

Οι αναφορές στην καταγγελία για βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η κόρη της συγκεκριμένης γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση και τον κατέστρεψε, ήταν μαζί με την Γεωργία στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζει, επίσης, ότι είχε γίνει μάρτυρας όταν η πρώην σύντροφός του, έλεγε στην δεκαεπτάχρονη κόρη της που συνόδευσε την Γεωργία, τι να κάνει με τους γόνους της οικογένειας των επιχειρηματιών.

Ο Γιώργος Παπαναούμ, επικροτεί, μάλιστα, την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Κυριακής Κλιάμπα, να μπει η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας».

«Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο πατέρας πήγε τα ευρήματα στην ασφάλεια και κίνησε την όλη διαδικασία, έδειρε τον (σ.σ. αναφέρει ανδρικό όνομα). Η εισαγγελική πρόταση καταλήγει ότι η 24χρονη ‘απασχόλησε ψευδώς και με δόλο της αρχές’… υπήρχε λόγος τελικά να πάει. Η (σ.σ. αναφέρει γυναικείο ονοματεπώνυμο) είχε δίκιο», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπαναούμ έγραφε στη συνέχεια: «Από την συγκεκριμένη γυναίκα πληροφορήθηκα ότι σκόπευαν μαζί με τον άνδρα της (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) να βλάψουν (αναφέρει δύο αντρικά ονοματεπώνυμα) τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) είχε εμπλακεί σε εκβιασμούς, προστασίες μαγαζιών, τοκογλυφίες, φόνους. Όταν ρώτησα για τους φόνους είπε του άξιζαν», έγραφε στην τελευταία ανάρτησή του.

Ο 50χρονος αυτόχειρας στη συνέχεια αναφερόταν σε δράση κυκλώματος με εξαπάτηση επιχειρηματιών, με στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών, όπως έγραφε ο ίδιος. «Αυτό έκανε και αυτή… Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης ακόμα και πελάτες από Κύπρο ή Βουλγαρία, τους έπαιρνε από αεροδρόμια κτλ., του έφερνε βίζιτες, έκανε τα γλυκά μάτια… και κάποιες φορές ήθελαν ναρκωτικά. Καλά στημένο κόλπο όπως η ίδια αποκαλούσε.

Λίγο πριν το διαζύγιο η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συνάψει σχέση με τον στενό φίλο και συνέταιρο του άντρα της (σ.σ. αναφέρει αντρικό επίθετο) για να ξεφύγει από την όλη κατάσταση αλλά δεν άντεχε περαιτέρω αυτούς της νύχτας.

Πολλά έμαθα τους δύο τελευταίους μήνες για τον άντρα, όπως ότι συνήθιζε να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με ανήλικα και μάλιστα τον είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω με μια δεκαπεντάχρονη στους (σ.σ. αναφέρει τοποθεσία), κόρη φιλικής τους οικογένειας, αλλά δεν μπορούσε να τον χωρίσει καθότι διαχειριζόταν την περιουσία τους» σημείωνε στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ.

«Ζητάω συγνώμη από τον Θεό, από τον πνευματικό μου τον στεναχώρησα και από όλους αυτούς που με αγαπάνε από όλους τους αθλούμενους» κατέληγε, ενώ στην ίδια ανάρτηση είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που απεικονίζουν τέσσερα πρόσωπα.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα