Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 12:59

Θεσσαλονίκη: Νέος πνεύμονας πρασίνου δίπλα στο άλσος της Νέας Ελβετίας (φωτο)

Σε έναν νέο πνεύμονα πρασίνου με κυρίαρχα στοιχεία ένα υδάτινο κανάλι αλλά κι έναν υπαίθριο χώρο άθλησης αναδεικνύει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μια έκταση περίπου τριών στρεμμάτων πλάι στο άλσος της Νέας Ελβετίας, η οποία επί σειρά ετών παρέμενε αναξιοποίητη.

Τα έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής για χιλιάδες πολίτες, επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

Ο νέος χώρος πρασίνου, που αναμένεται να αποδοθεί στη χρήση των Θεσσαλονικέων μέσα στους επόμενους μήνες, διαμορφώνεται στη συμβολή της οδού Βούλγαρη με την Παπαναστασίου στην περιοχή της Νέας Ελβετίας.

Κεντρικό στοιχείο της ανάπλασης αποτελεί η διαμόρφωση ενός υδάτινου καναλιού ως στοιχείου βιοκλιματικού σχεδιασμού και δροσισμού. Αυτό το τεχνητό ποταμάκι, που θα προσδώσει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία στον χώρο, θα έχει μήκος περίπου 42 μέτρα και πλάτος ένα μέτρο.

 

Η παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει εκτεταμένες φυτεύσεις υψηλού και χαμηλού πρασίνου σε ποσοστό περίπου 80% της υπό ανάπλαση περιοχής. Εξάλλου, το νέο πάρκο που δημιουργείται στη συμβολή της Βούλγαρη με την Παπαναστασίου στην πραγματικότητα ενοποιείται με το άλσος της Νέας Ελβετίας.

Στον νέο χώρο πρασίνου θα εγκατασταθεί υπαίθρια αθλητική υποδομή, με στόχο την ενθάρρυνση της ένταξης της γυμναστικής σε ανοιχτούς χώρους και πάρκα, ενώ θα τοποθετηθούν και καθιστικά για την ξεκούραση των επισκεπτών. Ο φωτισμός της έκτασης θα γίνεται με φωτιστικά Led.

#pgnews

#ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα