Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 02:13

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 62χρονος απόστρατος – «Ήθελε να τρομάξει τη μητέρα των παιδιών του»

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα δυο ανήλικα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου με σκοπό να ανατινάξει το όχημα, έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο απόστρατος της αεροπορίας μεταφέρθηκε με χειροπέδες στις 11.30 προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο 62χρονος πέρασε την είσοδο των δικαστηρίων φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και χωρίς να πει τίποτα στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν γιατί προχώρησε στην πράξη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία. Ο ίδιος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Τι αναμένεται να υποστηρίξει στον ανακριτή

Ο 62χρονος που το βράδυ της Κυριακής κλειδώθηκε με τα δυο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών, μέσα στο αυτοκίνητο και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου πιθανότατα έχοντας σκοπό να προκαλέσει έκρηξη, όμως έχασε τις αισθήσεις του, αναμένεται να υποστήριξη ενώπιον του ανακριτή ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τα δίδυμα και να αυτοκτονήσει.

62xronos-1
62xronos-2

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου, Ιωάννης Κεραμετσίδης, έχει πειστεί ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει τα παιδιά του, αλλά σκοπός του ήταν να φοβίσει και να τρομάξει την πρώην σύζυγό του. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι δεν είχε ανοίξει το υγραέριο στο “φουλ”, είχε πέντε εκατοστά κατεβασμένο το παράθυρο και έπραξε υπό τα όμματα της μητέρας των παιδιών του, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

“Ήθελε να την φοβίσει και κινήθηκε οριακά, κάτι που επίσης είναι πολύ σοβαρό φυσικά. Όμως δεν ήθελε να την εκδικηθεί, όπως ακούγεται, και να γίνουν “παρανάλωμα του πυρός” μπροστά στα μάτια της μητέρας. Έχω πειστεί για αυτό και θα προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέως”, τόνισε ο κ. Κεραμετσίδης.

“Δεν ήθελε το επελθόν αποτέλεσμα της ενέργειάς του να είναι ο θάνατος. Ήθελε να φοβίσει την μητέρα των παιδιών τους, να δει ότι είναι ικανός για κάτι τέτοιο. Βρίσκονταν σε μία οξύτατη αντιδικία αστική, σχετικά με την επιμέλεια, την επικοινωνία με τα παιδιά, τη διατροφή κ.α.”, υπογράμμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου.

62xronos-3
62xronos-4

Ο γιος του 62χρονου βοήθησε στον απεγκλωβισμό των παιδιών

Στο μεταξύ, εκτός από τους αστυνομικούς που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο τα δύο παιδάκια και τον πατέρα τους το βράδυ της Κυριακής, στην μάχη που έδιναν με τον χρόνο βοήθησε σημαντικά και ο γιος του 62χρονου, από τον προηγούμενο γάμος του, ο οποίος έτρεξε στο σημείο και πήρε στην αγκαλιά του το 2,5 ετών αδελφό του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των αστυνομικών, ο 30χρονος γιος του 62χρονου ήταν αυτός που προσπαθούσε να σπάσει και ο ίδιος τα τζάμια του αυτοκινήτου με το κράνος του. Όταν κατάφεραν τελικά οι αστυνομικοί να σπάσουν το παρμπρίζ και να ξεκλειδώσουν τις πόρτες, το ένα το παιδί πήρε στα χέρια του ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης και το δεύτερο ο αδελφός τους. Ταυτόχρονα, ο δεύτερος αστυνομικός του Α.Τ. Σοχού που βρισκόταν στο σημείο, ο Λεωνίδας Σαραβάς, απομάκρυνε τον 62χρονο από το αυτοκίνητο για να τον αποτρέψει από κάθε πιθανή ενέργεια που ίσως προκαλούσε έκρηξη στο σημείο.

Εντός του οχήματος, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν δύο φιάλες υγραερίου, η μία εκ των οποίων ανοιχτή, αναπτήρες, χάπια στη θέση του συνοδηγού και το αυτοσχέδιο σωληνάκι που είχε βγάλει ο 62χρονος από το παράθυρο για να μπορεί να αναπνεύσει, όμως έχασε τις αισθήσεις του.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα