Τρίτη 16 Απριλίου 2024 16:13

Άνοιξε το μέγα εμβολιαστικό κέντρο ΔΕΘ – Μέχρι 6.000 εμβόλια/ημέρα

[ad_1]

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο, στην πλήρη ανάπτυξη του, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Το κέντρο άλλωστε επισκέφθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε ότι το κέντρο θα λειτουργήσει σταδιακά, ανάλογα με τον εφοδιασμό των εμβολίων και σήμερα θα ξεκινήσουν 24 εμβολιαστικές γραμμές, με 48 γιατρούς.

«Έχουμε προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό, που αφορούν τα logistics που αφορούν τα εμβόλια, τρέχουμε καθημερινές προσομοιώσεις, τελειώσαμε τα κατασκευαστικά», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και ιδιαίτερα στάθηκε στη συμβολή του υγειονομικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

Το εμβολιαστικό κέντρο θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η δυναμικότητά του θα ξεπερνάει τους 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα.

Στο κέντρο θα εμβολιάζονται οι ηλικιακές ομάδες από 75 και πάνω. Στην ερώτηση ποιο εμβόλιο θα χορηγείται στο κέντρο, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «οι μεγάλοι σταθμοί θα δέχονται κάποια στιγμή όλων των ειδών τα εμβόλια».

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι σε περίπου 45 ημέρες έχουν γίνει πάνω από 500.000 εμβολιασμοί και το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης πλησιάζει το 5%. Αυτή στη στιγμή, στην Ελλάδα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 750 εμβολιαστικά κέντρα.

Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευαν στην επίσκεψη του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

#PressGreece

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ad_2]

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα