Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 16:28

Ένας χρόνος πανδημίας: 365 ημέρες απόγνωσης – Σαν σήμερα το 1ο κρούσμα στη χώρα μας

Κορωνοϊός: Τα γενέθλια του κορωνοϊού στην Ελλάδα ήταν πρόσφατα. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. Πριν ακριβώς από ένα χρόνο η Ελλάδα μπήκε στη λίστα με τις χώρες που εισχώρησε ο κορωνοϊός.

Μια 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Εκείνη άμεσα νοσηλεύθηκε στο

νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι Σωτήρης Τσιόδρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χαρδαλιάς έγιναν οι άνθρωποι όλων των Ελλήνων.

Έμπαιναν καθημερινά ή όσο πιο συχνά επιβάλλονταν στα σπίτια κάθε Έλληνα, μέσω της τηλεόρασής του. Το έκαναν για να τον ενημερώσουν και για να τον προστατέψουν. Αναλυτικότερα, όλα όσα συνέβησαν από το πρώτο κρούσμα μέχρι το lockdown του Μαρτίου:

Το πρώτο κρούσμα

Η 38χρονη επιχειρηματίας, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο, λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων. Έτσι, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου. Η ίδια παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Αυτό είναι και νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς που είχε ο κορωνοϊός, όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, περίπου δύο 24ωρα μετά.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα «Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της. Παρακολουθείται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων. Επίσης, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Οι κοντινές επαφές της θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση».

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σχεδόν άμεσα, μετά το επιβεβαιωμένο πρώτο κρούσμα, η Κυβέρνηση αποφάσισε την αναβολή του Καρναβαλιού. Ήταν προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 29/2-1/3. Σχεδόν παράλληλα με την ανακοίνωση του πρώτου θετικού κρούσματος, έγιναν γνωστά ακόμα δύο θετικά κρούσματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Επίσης, το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκε και το θετικό κρούσμα νούμερο 4, και πάλι στην πρωτεύουσα.

Τα «παρατράγουδα» το Σαββατοκύριακο δεν έλειψαν. Αρκετοί ήταν οι καρναβαλιστές που παρέλασαν, ενώ οι εκδηλώσεις είχαν ακυρωθεί. Επίσης, τα ύποπτα κρούσματα και η ανησυχία αυξάνονταν σταδιακά, μπροστά στο φόβο του «άγνωστου» ιού.Η αρχή για τις «δύο κρίσιμες εβδομάδες»   Πηγή: Newsitamea.gr

#PressGreece

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα