Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 13:33

Αλλάζει το κέντρο της Θεσσαλονίκης κόβονται 41 δέντρα στην Τσιμισκή λόγω επικινδυνότητας

[ad_1]

Στην κοπή 41 δέντρων και στην άμεση αντικατάσταση τους επί της οδού Τσιμισκή, σε έναν από τους πλέον κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να προχωρήσει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου.

Πρόκειται για φτελιές, οι οποίες κρίθηκε απαραίτητο να κοπούν λόγω επικινδυνότητας αφού εμφανίζουν προχωρημένη σήψη στον κορμό τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη, αυτή τη στιγμή στην οδό Τσιμισκή υπάρχουν και στις δυο πλευρές του πεζοδρομίου 322 δένδρα, του είδους φτελιά, και είναι από τις παλαιότερες δενδροστοιχίες της πόλης.

Υπολογίζεται πως τα παραπάνω δένδρα φυτεύτηκαν πριν από επτά περίπου δεκαετίες και επιλέχτηκαν με κριτήρια τη μεγάλη διάμετρο της κόμης και το πυκνό φύλλωμα, γεγονός που θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη σκίαση στο κέντρο της πόλης.

Στην πορεία του χρόνου και ειδικότερα τα τελευταία 15 χρόνια, άρχισε να παρατηρείται έντονη προσβολή των δέντρων από το σκαθάρι της φτελιάς, όπου παρά τους ψεκασμούς μειώθηκε η έκταση της προσβολής όμως δεν εξαλείφθηκε, αφήνοντας σημάδια προχωρημένης σήψης σε κορμούς και βραχίονες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η κίνηση και η ασφάλεια πολιτών και οχημάτων.

#PressGreece

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ad_2]

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα