Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 10:28

Γαργαλιάνοι: Φορείς ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την πλατεία

Αντιδρούν οι σύλλογοι των Γαργαλιάνων στο προτεινόμενο σχέδιο της δημοτικής αρχής για την πλατεία στην πόλη. Εκτιμούν ότι η πλατεία πρέπει να διατηρήσει τον χαρακτήρα της.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ο Αγροτικός Σύλλογος, ο Γυμναστικός Σύλλογος, η Πολύμνια Τετράφωνη Χορωδία, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο Μορφωτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Πολιτισμού αναφέρουν:

«Οι σύλλογοι της πόλης μας αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συμπολίτες μας που αντιδρούν στο προτεινόμενο σχέδιο ανάπλασης της μοναδικής πλατείας που έχουμε. Μια ανάπλαση που στην ουσία αλλάζει τη χρήση της και γίνεται πάρκο. Πάρκο ευτυχώς έχουμε σε απόσταση 50 μ. Η πλατεία μας είναι τόπος συνάθροισης των συμπολιτών μας και των επισκεπτών μας. Είναι τόπος αναψυχής με τις πολιτιστικές δραστηριότητες, είναι ο τόπος διαμαρτυρίας με αγωνιστικές συγκεντρώσεις και ο τόπος όπου γίνονται θρησκευτικές, εθνικές, αθλητικές εκδηλώσεις. Εκεί χαίρονται τα παιδιά μας παίζοντας ξένοιαστα τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια. Ελπίζουμε λοιπόν ότι η δημοτική αρχή θα σεβαστεί τη βούληση της κοινωνίας των Γαργαλιάνων και, όπως έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, θα διατηρήσει τον χαρακτήρα της πλατείας μας, συντηρώντας την, αντικαθιστώντας τις κατεστραμμένες πλάκες και εμπλουτίζοντας τον φωτισμό της. Άλλωστε όλοι εμείς οι φορείς που εκπροσωπούμε την κοινωνία των Γαργαλιάνων, που ζούμε και αγαπάμε τον τόπο μας, έχουμε να σας προτείνουμε πολλά σημεία της πόλης μας που χρειάζονται ανάπλαση. Εν κατακλείδι αντιδρούμε σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το θέμα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων ζητούν 19 δημοτικοί σύμβουλοι: «Με αφορμή το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων, οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αιτούμεθα την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτεινόμενης από τη δημοτική αρχή σχετικής πρότασης – μελέτης για την ανάπλαση της υπόψη μελέτης».

Υπογράφουν οι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος μαζί με τους Μαγδαληνή Καμπύλη – Ανδρινοπούλου, Γιάννη Αδρακτά, Παναγιώτη Τσαφαρά, Σταματίας Αλεξοπούλου, Παναγιώτη Τσίγγανου, Ευάγγελου Κοροβίλα, Δημήτρη Δριμή, Παναγιώτη Αλευρά, Ιωάννη Παρασκευόπουλου, Σαράντου Κουκούμη, Γιώργου Τσακανίκα, Χάιδως Παναγιωτοπούλου, Θεόδωρου Αντωνόπουλου, Μαρίας Πανουσιοπούλου, Παναγιώτη Κατσίβελα, Ιωάννη Μερκούρη, Ιωάννη Κατσούλα, Χαράλαμπου Καναλουπίτη.

#pressgreece.gr

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα