Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 05:13

Δυτική Ελλάδα: Σεισμοί 4,9 και 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Ναύπακτο

Δύο σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο τη Ναύπακτο σημειώθηκαν σήμερα νωρίς τα ξημερώματα και έγιναν αισθητές σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 5.36 τα ξημερώματα της Τετάρτης και είχε ένταση 4.9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση  έντασης 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις  6.38 σήμερα το πρωί.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα οκτώ χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις 7:00 σήμερα το πρωί δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις. Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής από το Αίγιο και την Ναύπακτο πραγματοποιούσαν περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από την σεισμική δραστηριότητα.

 «Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 05:36 σήμερα, με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, εντάσσεται προφανώς στην ίδια σεισμική ακολουθία που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες», αναφέρει , ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος. Παράλληλα, ο καθηγητής επισημαίνει ότι «καταγράφεται μετασεισμική ακολουθία», καθώς, όπως λέει, «έχουν σημειωθεί και σημειώνονται μετασεισμοί».

Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, «από την στιγμή που ξεκίνησε η σεισμική ακολουθία τον περασμένο Δεκέμβριο, αναμέναμε μία τέτοια εξέλιξη, καθώς στο Κορινθιακό κόλπο τα βλέπουμε αυτά».

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#ΣΕΙΣΜΟΙ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα