Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 07:50

Πάτρα: Η δημοτική αρχή στηρίζει τους διπλωματούχους ξεναγούς

Η Δημοτική Αρχή, συμμετείχε σήμερα το πρωί, δια του Αντιδημάρχου Διονύση Πλέσσα, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι διπλωματούχοι ξεναγοί της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Συμμετείχαν στην πανελλήνια κινητοποίηση του κλάδου τους, που διαμαρτύρεται για την εγκατάλειψη του κλάδου από την κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας.

Αμέσως μετά, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα τους, συμπαρίσταται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, γιατί κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει με 1.868 ευρώ τον χρόνο, που είναι τα χρήματα που πήραν οι ξεναγοί για το 2020, ενώ εκβιαστικά, τους ζητήθηκε για να τα πάρουν, να βγουν και από το Ταμείο Ανεργίας.

Όπως τονίζουν και οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους, με βάση τους χειρισμούς και τις αποφάσεις των Υπουργών Εργασίας κ. Χατζηδάκη και Τουρισμού κ. Θεοχάρη, το καταστροφικό 2020 κατά το οποίο οι ξεναγοί δεν εργάστηκαν καθόλου, κλείνει με ενίσχυση 1.868 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο!

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το 2021 υπάρχουν οι προϋποθέσεις για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα και αμοιβές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης. Το γεγονός ότι αυτό δεν γίνεται, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο, γίνονται ακόμα πιο πλούσιοι -εκμεταλλευόμενοι και το θέμα της πανδημίας-, ενώ οι λαοί οδηγούνται στην καταστροφή.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, αμέσως μετά την συνάντηση με τους ξεναγούς της πόλης μας, προχώρησε σε μια πρώτη παρέμβαση στον Υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, στον οποίο με επιστολή του, ζητά μεταξύ άλλων, την ικανοποίηση των αιτημάτων, των συγκεκριμένων εργαζομένων, που είναι: Αναδρομική στήριξη των ξεναγών για τους μήνες Μάιο ως Αύγουστο, γιατί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, αποζημίωση ειδικού σκοπού για Νοέμβριο και Δεκέμβριο και αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα συνεχιστεί μέχρι Απρίλιο τουλάχιστον και μετά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα