Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 16:08

Πάτρα: Eπίθεση με μπογές τα μεσάνυχτα στο Τμήμα Μεταγωγών της Πάτρας

Eπίθεση στο κτίριο του Τμήματος Μεταγωγών Πάτρας σημειώθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.  Ο φόβος για μία επίθεση σε αστυνομικό στόχο πλανιόταν επί εβδομάδες στους κύκλους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ και τελικά επιβεβαιώθηκε.

Οι δράστες της   επίθεσης, είχαν σχεδιάσει την ενέργειά τους, καλύπτοντας τα νώτα τους από μία πιθανή αστοχία. Επέλεξαν να κινηθούν προς την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Τμήμα Μεταγωγών από τον πεζόδρομο της Κανάρη και όχι από την οδό Γούναρη που θα γίνονταν άμεσα αντιληπτοί.

Άλλωστε στη Γούναρη υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες κάμερες καταστημάτων, οπότε τα χαρακτηριστικά τους θα καταγράφονταν με ευκολία, την ώρα μάλιστα που η κίνηση ήταν ανύπαρκτη στο σημείο.

Οι δράστες φθάνοντας από την  Κανάρη  στην  Ιωάννου Βλάχου, όπου στεγάζεται το Τμήμα Μεταγωγών, έβγαλαν από τα σακίδια τους δέκα μπουκάλια που περιείχαν χρώμα και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τα εκσφενδόνισαν προς το σημείο όπου βρίσκεται η σκοπιά. Μέσα βρισκόταν ένας αστυνομικός φρουρός του Τμήματος. Δεν προέκυψε τραυματισμός, αφού οι νεαροί δράστες εξαφανίστηκαν γρήγορα,  έχοντας γεμίσει με μπογιές τους τοίχους και το φυλάκιο του κτιρίου. Η επίθεση αποδίδεται σε αντισυστημικούς κύκλους που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνα Δ. Κουφοντίνα. Άλλωστε και χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία  συμπαράστασης στο κέντρο της Πάτρας.

Το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν την ώρα της επίθεσης σε υπηρεσία, προχώρησε σε αναζητήσεις σε πολύ μεγάλη ακτίνα από τον χώρο της επίθεσης. Στην διάρκειά τους έγιναν συνολικά τρεις προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι όμως μετά από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι.

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα