Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 11:17

Παγίδες κουνουπιών για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου από την Περιφέρεια Αττικής

[ad_1]

Για την προστασία της δημόσιας υγείας με την καταπολέμηση των κουνουπιών, η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, έχει αναπτύξει συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την υλοποίηση ειδικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού που έχει τριετή ισχύ, τοποθετήθηκαν παγίδες κουνουπιών σε σημεία και των πέντε δήμων της δυτικής Αττικής, για να συλλέγονται δείγματα και να αναλύονται από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ώστε να καταγράφεται πώς κυμαίνονται οι πληθυσμοί των κουνουπιών και αν υπάρχουν ενδείξεις για κουνούπια θετικά στον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τα αποτελέσματα θα είναι εβδομαδιαία για άμεση καταγραφή των πληθυσμών των κουνουπιών στην περιοχή μας και σε συνδυασμό με τα εκτεταμένα προγράμματα ψεκασμών κατά των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα κουνούπια και ενδεχόμενες μολύνσεις του ιού του δυτικού Νείλου.

Σχετικά ο Aντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει προτεραιότητα τη δημόσια υγεία των πολιτών, με γνώμονα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, έπειτα από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, συντελεί καθοριστικά στην αντιμετώπιση του κινδύνου του ιού του Δυτικού Νείλου, που θεωρείται δεύτερος σημαντικότερος κίνδυνος μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιούμε τις συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς, προκειμένου να προχωράμε με ενέργειες για την προστασία των συμπολιτών μας».

 

#ΑΤΤΙΚΗ

#pressgreece

[ad_2]

West Attica Today

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα