Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 20:13

Νεάπολη/Συκιές: Δυο νέοι υπερσύγχρονοι γερανοί στην μάχη της καθημερινότητας

Με δύο νέα υπερσύγχρονα γερανοφόρα οχήματα ενισχύεται ο στόλος στα τμήματα Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας, Πρασίνου και Συντήρησης Οδών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, απόρροια των συστηματικών προσπαθειών και του σχεδιασμού των αρμοδίων οργάνων του δήμου για τη βέλτιστη παροχή προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Πρόκειται για δύο, καινοτόμου τεχνολογίας, νέου τύπου γερανοφόρα οχήματα που αναμένεται να διευκολύνουν εργασίες καθαρισμού και μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων από το οδικό δίκτυο, ενώ σημαντική αναμένεται να είναι η προσφορά τους και σε τυχόν επιχειρήσεις απεμπλοκής ,απεγκλωβισμού και διάνοιξης που ενδεχομένως θα μπορούσαν να προκληθούν από έντονα καιρικά φαινόμενα και σεισμούς.

Το πρώτο είναι διπλοκάμπινο, φέρει ενσωματωμένο τηλεσκοπικό γερανό έκτασης 6,5 μέτρων και ανατρεπόμενη καρότσα αλουμινίου. Το δεύτερο υπάγεται στην κατηγορία υπερκατασκευής, με ενσωματωμένο τηλεχειριζόμενο τηλεσκοπικό γερανό έκτασης 8 μέτρων, ενσωματωμένο σύστημα «αρπάγης» για συλλογή και μεταφορά ογκωδέστατων αντικειμένων και ανατρεπόμενη καρότσα με δυνατότητα πτυσσόμενης πλευρικής αντιστήριξης.

Η προμήθεια των οχημάτων υπάγεται στο πρόγραμμα του υπ. Εσωτερικών «ΦιλόΔημος ΙΙ», προϋπολογισμού 260.400 ευρώ, με χρηματοδότηση το ποσό των 165.000 € και συμμετοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατά 95.400 ευρώ.

VERV1335

 

#PressGreece #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΚΟΙΝΩΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα