Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 22:03

Ανοίγει από Δευτέρα το λιανεμπόριο – Επιτρέπονται πιλοτικά διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Επιτρέπεται από την προσεχή Δευτέρα 5/4 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα.

Θα επιτρέπεται η πώληση να γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων.

Επίσης, από το Σάββατο 03/04 και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε ειδικά στο δεύτερο αυτό μέτρο και τόνισε με έμφαση πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή του από τους πολίτες, ή χρήση του μέτρου για άλλους λόγους πέραν της άσκησης και σε περιπτώσεις συγχρωτισμών.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα