Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 19:08

Μπαράζ διαρρήξεων στη Βισαλτία

Ενισχυμένες περιπολίες  τη νύχτα ζητούν οι κάτοικοι

Του Δημήτρη Νάτσιου

Ο δημοτικός σύμβουλος Βισαλτίας Κ. Γκανιόπουλος ζητά παρέμβαση από τους αρμοδίους

Ενίσχυση των περιπολικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. τις βραδινές ώρες ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Βισαλτίας Κωνσταντίνος Γκανιόπουλος. Εκλεγμένος με τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης θέλησε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της ασφάλειας  της περιοχής με αφορμή τις τρείς διαρρήξεις που έλαβαν χώρα πρόσφατα.

Η πρώτη σημειώθηκε στην Ευκαρπία όταν κάτοικοι του χωριού είδαν πρωί- πρωί( προφανώς η διάρρηξη θα έγινε τα ξημερώματα) ακατοίκητη οικία να έχει λεηλατηθεί από αγνώστους. Το σπίτι παρότι έχει ενισχυμένη θωράκιση(κλειδαριές κ.λ.π) είχε πεσμένη πόρτα γεγονός που τους παρακίνησε να  πλησιάσουν και να δουν τι είχε συμβεί.

Οι διαρρήκτες έφθασαν στο σημείο να αφαιρέσουν μέχρι και τροφές για τις κότες, εκτός από τον οικιακό εξοπλισμό που απέσπασαν κάνοντας το σπίτι άνω- κάτω.

Η εν λόγω κατοικία  λειτουργεί κάποιο διάστημα τα καλοκαίρια από τους ιδιοκτήτες της.

Η δεύτερη διάρρηξη συνέβη απογευματινές ώρες στη Μαυροθάλασσα σε κατοικήσιμο σπίτι τις απογευματινές ώρες. Την ώρα που έγινε η διάρρηξη  οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν. Οι δράστες  αφαίρεσαν μέχρι και απορρυπαντικά.

Η Τρίτη διάρρηξη έγινε στη Νιγρίτα πάλι σε οικία χωρίς να γνωρίζει  λεπτομέρειες ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Γκανιόπουλος.

Δυο κινητά μέσα τα βράδια απαραίτητα

Ο ίδιος ανέφερε στο «Σ.Θ.»  ότι οι δράστες προφανώς έχουν εσωτερική ενημέρωση για το προφίλ των κατοικιών που βάζουν ως στόχο προκειμένου να δράσουν με άνεση χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες τους.

«Η περιοχή μας είναι μεγάλη, και σε μία έκταση 52 χιλιομέτρων με 27 χωριά και 3 οικισμούς είναι αδύνατο να νοιώθουν ασφάλεια 15 χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου μας . Πρέπει τις νυχτερινές ώρες να υπάρχει πιο ενισχυμένη δύναμη από την ΕΛ.ΑΣ. δυο κινητά μέσα για περιπολίες ώστε αυτό να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους διαρρήκτες. Δεν ξέρω πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Ας το δούν οι αρμόδιοι. Εγώ το πρόβλημα θέλω να δημοσιοποιήσω.»

Δ.Ν.

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωνή της Βισαλτίας
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα