Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 19:02

Κρίσιμη η ενδοοικογενειακή μετάδοση: Πώς αντιμετωπίζεται κρούσμα εντός σπιτιού

“Είναι ανάγκη όλοι μας να κάνουμε λίγο κουράγιο ακόμα και να αποφύγουμε την έκθεση στον ιό. Με μεγάλη διασπορά ιού και μεταλλάξεων θα πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τις αποστάσεις. Τη μάσκα πρέπει να την φορούν και οι εμβολιασθέντες. Δεν έχει αποδειχθεί ότι αυτός που εμβολιάσθηκε δεν μπορεί να γίνει φορέας και να μεταδώσει. Το φως είναι ορατό. Αυτό αυξάνει την αδημονία μας. Δε χάνουμε την ελπίδα μας. Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να νικήσουμε την κούραση μας” ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Βαριά η επιδημιολογική εικόνα

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού την Παρασκευή 12 Μαρτίου, η καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, τις μεταλλάξεις που αλλάζουν την πορεία του ιού και την επιβαρυμένη κατάσταση λόγω αυξημένων νοσηλειών στα νοσοκομεία.

Μέτρα για την ενδοοικογενειακή διασπορά

Η πίεση στα νοσοκομεία αναμένεται να αυξηθεί στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε ο επίκουρος καθηγητής λοιμωξιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Η επιδημία δείχνει σημεία βραδείας επιβάρυνσης, σε ένα δύσκολο τρίτο κύμα.

“Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας, τόνισε ο καθηγητής αναφερόμενος στη σημασία πρόληψης ενδοοικογενειακής μετάδοσης. Η στήριξη μας στα άτομα εντός σπιτιού είναι σημαντική για να επιτύχει η απομόνωση”. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα κρούσμα εντός του σπιτιού, σε μια οικογένεια-στοιχείο συχνό στην μετάδοση του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας.

Βασικά σημεία για την αντιμετώπιση κρούσματος εντός σπιτιού:

κατάλληλη οργάνωση σπιτιού,

μέτρα ατομικής προστασίας,

καθαρισμός,

αερισμός του σπιτιού.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα