Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 05:42

Ηράκλειο: Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο 36χρονος που, σε κατάσταση αμόκ, μαχαίρωσε την αρραβωνιαστικιά του

Στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού θα μεταφερθεί τις αμέσως επόμενες μέρες ο 36χρονος ο οποίος, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε αναίτια στην αρραβωνιαστικιά του, καταφέροντάς της αλλεπάλληλες μαχαιριές, στο σπίτι τους στο Ηράκλειο, την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του Γιώργος Κοκοσάλης, ελήφθη ελλείψει θέσης ψυχιατρείου, καθώς η μόνη θέση για βαριά ψυχιατρικά περιστατικά που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ είναι κατειλημμένη. Ο 36χρονος, σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, θα μεταφερθεί στο ψυχιατρείο του καταστήματος κράτησης του Κορυδαλλού, ενώ η ποινική μεταχείρισή του θα αποφασιστεί αφού η αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου πάρει στα χέρια της τις δύο πραγματογνωμοσύνες που έχει ζητήσει για την εκτίμηση της ικανότητας προς καταλογισμό της πράξης.

Όπως είναι γνωστό, οι δικηγόροι του 36χρονου έχουν αιτηθεί την τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας, λόγω της κατάστασής του. Όπως ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης στην ΕΡΤ, ο 36χρονος πάσχει από ψυχωσικό σύνδρομο και ήδη λαμβάνει αντιψυχωσική αγωγή. Τα πρώτα συμπτώματα που έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά, τα εμφάνισε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τόσο η 36χρονη αρραβωνιαστικιά του όσο και άλλα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, δέκα ημέρες πριν από την αναίτια αιματηρή επίθεση σε βάρος της κοπέλας.

Ο 36χρονος νόμιζε ότι τον καταδίωκαν, ωστόσο, η κατάσταση υποτιμήθηκε μέχρι το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής, όταν στα καλά καθούμενα, χωρίς να έχει προηγηθεί καβγάς, πήρε το οικιακό μαχαίρι και επιτέθηκε στην κοπέλα για να στραφεί και εναντίον του ίδιου του του εαυτού, όταν αυτή κατάφερε να ξεφύγει. Αυτή την κατάσταση αμόκ περιγράφουν στις προανακριτικές καταθέσεις τους τόσο η ίδια η 36χρονη όσο και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, και βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανήμερο θηρίο, το οποίο δε μπορούσαν να ηρεμήσουν.

Ακόμα και η ίδια η αρραβωνιαστικιά του, θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του 36χρονου, αναφερόμενη στο συμβάν, φέρεται να μιλά για έναν άλλο, που της πήρε τον αγαπημένο της Ανδρέα, λέγοντας μάλιστα πως νιώθει τύψεις, επειδή δεν έδωσε την δέουσα σημασία στα πρώτα σημάδια της ψυχικής ανισορροπίας. “Αυτός που με μαχαίρωσε μου στέρησε τον Ανδρέα μου, την οικογένεια, το μέλλον και τα όνειρά μου” ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια, στην οποία επανέλαβε τα όσα είχε πει και στην προανακριτική της κατάθεση στους αστυνομικούς.

Η κοπέλα παραμένει στο ΠΑΓΝΗ νοσηλευόμενη και αναμένεται να πάρει εξιτήριο στα τέλη της εβδομάδας.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα