Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 15:12

Καιρός: Έως και τους 34 βαθμούς θα σκαρφαλώσει σήμερα η θερμοκρασία – Πού θα έχει «τρελή» ζέστη

«Και ξαφνικά… καλοκαίρι». Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί ο σημερινός καιρός καθώς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι θερμοκρασίες θα εκτοξευτούν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την Κυριακή.

Η πρώτη «γεύση» δόθηκε χθες με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές οδηγώντας τους πολίτες στις παραλίες. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, σήμερα, Δευτέρα, ο υδράργυρος θα «αγγίξει» ακόμη και τους 34 βαθμούς Κελσίου!

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες, όπως αναφέρει το meteo.gr, σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, πλην των δυτικών και βορείων όπου θα έχει νεφώσεις. Οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές για την εποχή, κυρίως στα δυτικά και στα νότια, ενώ θα κυριαρχήσει και η αφρικανική σκόνη.

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα, που θα έχει 32-34 βαθμούς


Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες. Στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενώ βροχών υπάρχει κυρίως για τα ορεινά των βορειοδυτικών ηπειρωτικών. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 27, στη Θεσσαλία από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 32, στην Στερεά από 11 έως 31, στην Πελοπόννησο από 13 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 32, στις Κυκλάδες από 13 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 30 και στην Κρήτη από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα