Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 10:52

KKE: “Να παρθούν τώρα μέτρα για την πρόληψη ενός εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος στη Δυτική Αττική”

[ad_1]

 

 

 

 

Με αφορμή την έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στον Ασπρόπυργο, το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, ανησυχία που δικαιολογημένα έχει ο λαός και οι εργαζόμενοι της Δυτικής Αττικής.

Παρόλο που σε αυτήν την περίπτωση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, το πρόβλημα παραμένει εξαιτίας της εξελισσόμενης έλλειψης μέτρων πρόληψης και προστασίας από την πιθανότητα ενός εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος, στο σύνολο της Δυτικής Αττικής όπου εδράζεται ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας.

Αυτή η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι εξακολουθεί με ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων να υπάρχει ένα πραγματικό χάος και μια αναρχία σε σχέση με τις χρήσεις γης. Σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική,  δίπλα και μέσα  στους οικιστικούς ιστούς, εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται επικίνδυνες μονάδες, εργοστάσια με επικίνδυνες ουσίες ή μεγάλες ποσότητες καυσίμων, εγκατάσταση ΧΥΤΑ και άλλα.

Ενώ με το συγκεκριμένο παράδειγμα του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης στον Ασπρόπυργο παραμένουν ερωτήματα κατά πόσο ανανεώνεται και συντηρείται ο εξοπλισμός και οι υποδομές με το αναγκαίο προσωπικό σε  συνδυασμό με τη λήψη αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος σταθμός απέχει μόλις λίγα μέτρα από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων του Ασπρόπυργου, παράδειγμα που δεν είναι και το μοναδικό.

Συνεχίζεται η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων πρόληψης σε χώρους εργασίας με κίνδυνο πυρκαγιάς, διαρροής επικίνδυνων χημικών κ.ά. διότι αυτά αποτελούν κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ από τη μεριά του κράτους δεν γίνεται έλεγχος τήρησης αυτών των κανόνων.

Πολύ περισσότερο που απουσιάζουν παντελώς ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και αναγκαίες οδοί μαζικής διαφυγής αν απαιτηθεί εκκένωση πληθυσμού σε μια περιοχή.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό όταν πρόκειται για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ απουσιάζει παντελώς όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Ο λαός της Δυτικής Αττικής  είναι ώρα να παλέψει για τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του, που δεν μπορούν άλλο να θυσιάζονται στο βωμό των κερδών των λίγων.

 

#pressgreece

[ad_2]

West Attica Today

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα