Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 20:45

Ως ύποπτος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες καλείται από τον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ως ύποπτος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού καλείται από τις εισαγγελικές αρχές ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με πηγές από την εισαγγελία.

Συγκεκριμένα, καλείται να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις για τρεις κατηγορίες που όλες είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η κλήση εστάλη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και οι πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν τα έτη 2008, 2010 και 2014.

Τον δημοφιλή ηθοποιό έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες ηθοποιοί καταθέτοντας στις εισαγγελικές αρχές, ενώ για τη μια από τρεις συνολικά καταγγελίες, φαίνεται πως προέκυψε και το αδίκημα του βιασμού. Μάλιστα, φέρεται να τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο με τον ηθοποιό να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της καταγγέλουσας.

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες, η μια καταγγελία φέρεται να έχει κατατεθεί από γυναίκα που αναζητούσε εργασία και ο ηθοποιός φέρεται να της υποσχέθηκε ρόλο σε θεατρική παράσταση και μετά την απόπειρα φέρεται να παρενέβη για να μην βρίσκει εργασία. Στη δευτερη περίπτωση η παθούσα επίσης φέρεται να έχει συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά εκεινος με το αυτοκίνητό του την οδήγησε σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό και εκεί αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τον Π. Φιλιππίδη (λογικά παρέχοντας έγγραφες εξηγήσεις), ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη δικογραφία και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη όχι σε βάρος του. Σε περίπτωση που κριθεί ότι υπάρχουν επαρκεις ενδείξεις και ασκήσει δίωξη, η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία και αμέσως μετά μαζί με εισαγγελέα θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε προφυλάκιση η όχι.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα