Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 15:40

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Υποτροφίες στη μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάιν από το δήμο Αλοννήσου

Η χρονιά που πέρασε άφησε πίσω της τραγικά περιστατικά που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε αν τελικά η θέση της γυναίκας στην κοινωνία που διαβιώνουμε είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.

Τα αυξημένα ποσοστά βίας και δολοφονιών δεν έδωσαν την ελπίδα γι’ αυτό, μιας και η κοινή γνώμη βρέθηκε επανειλημμένα να συγκλονίζεται και να παγώνει μπροστά σε εγκληματικές συμπεριφορές.

Η ιστορίας της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς, που έγινε σύμβολο για τις γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφής κακοποίηση και το τραγικό της τέλος ανέδειξαν την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αλλά και την υποχρέωση να μην αφήσουμε ως κοινωνία να ξαναζήσει καμία γυναίκα τέτοιες δραματικές στιγμές.

Η εταιρεία παραγωγής Update Entertainment με επικεφαλής την δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη έθεσαν αυτόν τον προβληματισμό τους στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, και με την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του Δικτύου κ. Νικόλαου Πέντζου αποφάσισαν την θέσπιση υποτροφιών στους μαθητές που επιτυγχάνουν την είσοδο τους σε ανώτερες σχολές για το έτος 2022 και οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά από το Δίκτυο. Υποτροφίες οι οποίες θα δοθούν εις μνήμην της Κάρολαιν Κράουτς με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της και κύριο στόχο να μην ξεχαστεί η ιστορία της, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

«Στην τοπική κοινωνία της Αλοννήσου που ζει η οικογένεια και η μικρή της κόρη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα στο πρόσωπο της Κάρολαιν αναγνωρίζουμε την κόρη, την αδερφή, την σύζυγο, την γυναίκα που όλες θα μπορούσαμε να βρεθούμε στη θέση της.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι για εμάς η κατάλληλη συγκυρία για να ανακοινώσουμε αυτή την πρωτοβουλία με ευχή να δημιουργήσουμε όλοι μας, τις ανάλογες συνθήκες για μια κοινωνία στην οποία καμία γυναίκα δεν θα νιώθει μόνη, ανασφαλής ώστε να γιορτάζει χωρίς φόβο κάθε μέρα της ζωής της», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δικτύου.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα