Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 21:29

Σέρρες: Παραιτήθηκαν γιατροί επειδή δεν ήθελαν να εμβολιαστούν – Νοσηλευτές επικαλούνται προβλήματα υγείας

Τρεις ανεμβολίαστοι γιατροί του νοσοκομείου Σερρών υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους – Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Μετά τις αντιδράσεις εργαζομένων σε νοσοκομειακές μονάδες της Αχαΐας και στις Σέρρες, τρεις ανεμβολίαστοι γιατροί του νοσοκομείου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους- με παράλληλη αίτηση συνταξιοδότησης -ώστε να μην αναγκαστούν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με το Voria.gr οι ανεμβολίαστοι ιατροί στο νοσοκομείο Σερρών ανέρχονται στους 9, μαζί με τους τρεις ιατρούς που υπέβαλαν παραίτηση, ενώ δύο ακόμη είναι ειδικευόμενοι και θα αποχωρήσουν σύντομα από το νοσοκομείο.

Περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι όμως στο νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, είπε μιλώντας στη Voria.gr o διευθυντής της ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σερρών Δημήτριος Μπαλαξής.

“Τα περισσότερα άτομα που είναι ανεμβολίαστα στο νοσοκομείο Σερρών είναι στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κάποιοι επικαλούνται λόγους υγείας και κατέθεσαν αιτήματα εξαίρεσης, που θα εξεταστούν από τριμελή επιτροπή στη Θεσσαλονίκη”.

Ο κ. Μπαλαξής εκφράζει όμως την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα εμβολιαστούν όλα τα ανεμβολίαστα μέλη του νοσοκομείου. “Είμαι αισιόδοξος ότι θα εμβολιαστούν και ότι δεν θα έχουμε διατάραξη λόγω αποχωρήσεων στο νοσοκομείο. Είναι απαραίτητοι και κανένας δεν θα πρέπει να χάνει τη δουλειά του. Παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που τεθούν σε αναστολή να το διαχειριστούμε”.

Ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σερρών

Την ίδια στιγμή, συνολικά στο νοσοκομείο Σερρών λόγω κορονοϊού νοσηλεύονται 16 άτομα, εκ των οποίων 5 είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ακόμη, υπάρχουν τρία ύποπτα κρούσματα που αναμένεται το PCR τεστ, ώστε να διαπιστωθεί έαν είναι θετικοί στον ιό.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλαξής στη Voria.gr, και τα 16 άτομα που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι, γεγονός που δείχνει και τη σημασία του εμβολιασμού.

“Όσοι έχουν νοσηλευτεί είναι ανεμβολίαστοι, αυτό δείχνει και το κακό που κάνει ο μη εμβολιασμός”. Ο ίδιος όμως τόνισε ότι ο αριθμός νοσηλευομένων είναι διαχειρίσιμος, εκτιμώντας όμως “μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών με την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού εντός του Σεπτεμβρίου”.

Πηγή: Voria.gr

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα