Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 08:39

Θεμιστοκλέους: “Τσαρλατάνοι” οι αντιεμβολιαστές υγειονομικοί

Αυστηρό μήνυμα προς τους αρνητές των εμβολίων έστειλε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε: «Στους αντιεμβολιαστές δεν θα έλεγα τίποτα διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούνε στα νοσοκομεία».

 «Τσαρλατάνοι»

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ζήτησε την τιμωρία των γιατρών που προωθούν τον αντιεμβολιασμό μέσω μηνυμάτων παραπληροφόρησης. Τους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους» και κάλεσε τα συντεταγμένα όργανα να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο τι συνιστά προσωπική άποψη ή ελευθερία έκφρασης και τι συνιστά ιατρική και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα: «Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, θα πρέπει να διακρίνουμε δύο πράγματα: Το ένα είναι η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος, ο οποίος είναι υγειονομικός ή επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες».

Και συνέχισε: «Η ιστορία τους έχει ονοματίσει τσαρλατάνους».

Ο ίδιος επισήμανε ότι σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία όπως ένα πρόβλημα υγείας, μπορεί «κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να εκφράσει μια διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης. Είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας, να αποσιωπήσουν, να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς».

«Ο εμβολιασμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε. Είτε θέλει να εμβολιαστεί είτε όχι, είναι μια άλλη συζήτηση. Είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τους αντιεμβολιαστές. Αλλά ειδικά οι γιατροί οι οποίοι εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης, και είναι ξεκάθαρο, δεν είναι θέμα ιατρικής άποψης, υπάρχουν όργανα. Ο καθένας δε μπορεί να ασκεί την ιατρική όπως θέλει. Αυτά είναι στα πλαίσια κάποιου ο οποίος είναι τσαρλατάνος και είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων να εφαρμόσουν τη νομοθεσία», κατελήξε.

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα