Τρίτη 16 Απριλίου 2024 16:08

Πρώτο σαββατοκύριακο στο “κόκκινο” για την Ζίτσα

Πρώτο σαββατοκύριακο στο καθεστώς του αυστηρού lockdown για το δήμο Ζίτσας, ενώ φαίνεται πως το ζήτημα της μετάδοσης του ιού στην περιοχή δημιουργεί ένταση αλλά και ανησυχία σε τοπικούς παράγοντες.

Μάλλον με οργή υποδέχθηκε ο Δήμος Ζίτσας την απόφαση να μπει στο κόκκινο. Αυτό προκύπτει από την γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι η ενημέρωση που έχει από τις αρμόδιες αρχές είναι εξαιρετικά περιορισμένη ωστόσο απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους κατοίκους της περιοχής του.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκος Χαρδαλιάς δήλωνε πως «η ανθρωπογεωγραφία και όχι μόνο, των μητροπολιτικών περιοχών, άρα και της Αττικής, δεν επιτρέπει τη λήψη κάθετων μέτρων ανά Δήμο. Πουθενά σε παγκόσμια πρακτική δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, εγχειρίδια διαχείρισης κρίσης για κάτι τέτοιο, όσον αφορά υγειονομικούς κινδύνους». Το απόγευμα της Παρασκευής εφαρμόζοντας τη λαϊκή μας παροιμία «φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι» ανακοίνωσε πως «ο Δήμος Ζίτσας τίθεται σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου».

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ενημερώσουμε  τους συμπολίτες μας πως η μόνη ενημέρωση ή εμπλοκή που έχουμε ως Δήμοι σε ότι αφορά στη διαχείριση των κρουσμάτων COVID -19 είναι το έγγραφο που μας αποστέλλεται από τη Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας κάθε Δευτέρα, με την εβδομαδιαία ενημέρωση ενεργών κρουσμάτων στο Δήμο (συνολικό αριθμό κρουσμάτων) χωρίς περισσότερα στοιχεία.

Ενημερώνουμε ωστόσο και εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις ότι είναι άλλο η Κοινότητα Ζίτσας, άλλο η Δημοτική Ενότητα Ζίτσας και άλλο ο Δήμος Ζίτσας. Όταν κάποια στιγμή το κατανοήσουν αυτό, ας μας πουν ποια επαφή και με ποιο τρόπο μπορεί να έχουν π.χ. οι κάτοικοι της Κοινότητας Βερενίκης με τους κατοίκους της Κοινότητας Ζίτσας;

Καλούμε επίσης τους αρμόδιους να ενημερώσουν τους εκατοντάδες επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής αλλά και της έδρας του Δήμου, καθώς και τους χιλιάδες εργαζόμενους σ’ αυτές με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν από σήμερα; Άραγε στο αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος» που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας μετά τις 6 το απόγευμα θα επιτρέπονται αφίξεις – αναχωρήσεις επιβατών με τις πτήσεις των αεροσκαφών;

Κάνουμε όμως ταυτόχρονα έκκληση και στους συνδημότες μας στα πλαίσια της ατομικής μας ευθύνης ο καθένας, να τηρήσουμε τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.

Τέλος, δηλώνουμε προς τους υπεύθυνους πως παραμένουμε στη διάθεσή τους σε ότι αφορά στη διαδικασία των εμβολιασμών COVID -19 σε κάθε Δημοτική Ενότητα με τη διάθεση κτιρίων και εξοπλισμού (ιατρείων, ψυγείων, κρεβατιών και ότι άλλο μας ζητηθεί), συμβάλλοντας έτσι στην εθνική μας προσπάθεια.

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους μας. Με υπομονή και ψυχραιμία θα τα καταφέρουμε.

Ωστόσο τα δέκα από τα 21 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για το Νομό Ιωαννίνων προέρχονται από την περιοχή της Ζίτσας. Το στοιχείο αυτό δημοσιοποίησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επισημαίνοντας ότι στην περιοχή αυτή εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες.

«Χρειάζεται πειθαρχία και αυτοπειθαρχία. Πιστή τήρηση των μέτρων, αποφυγή των κοινωνικών επαφών και εκδηλώσεων, περιορισμός των μετακινήσεων. Πρέπει να κόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης και ο τρόπος είναι ένας: Αυστηρή τήρηση των μέτρων και όχι μόνο στη Ζίτσα αλλά παντού στην Ήπειρο», αναφέρει ο Περιφερειάρχης.

#pressgreece

The post Πρώτο σαββατοκύριακο στο “κόκκινο” για την Ζίτσα appeared first on Press Online.

pressonline.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα