Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 11:26

Κρήτη: Εξετάζονται δείγματα από βρεφονηπιακό για την βρετανική μετάλλαξη

[ad_1]

Στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών που έχει αναλάβει τον ρόλο της γονιδιωματικής επιτήρησης της χώρας για μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού βρίσκονται δείγματα που ελήφθησαν από τον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας όπου κατεγράφη συρροή κρουσμάτων.

«Δείγματα από τα μοριακά τεστ που ελήφθησαν από τον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας έχουν σταλεί για γονιδιακό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η συντονίστρια Covid του δήμου Αγίου Νικολάου Ευαγγελία Φανουράκη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου βρίσκεται εξάλλου στην «κόκκινη ζώνη» και στην τοπική κοινωνία επικρατεί ανησυχία για την επόμενη ημέρα. Η ανάλυση των δεικτών δείχνει μάλιστα πως το ποσοστό «θετικότητας» αγγίζει το 1%.

«Περίπου το 1% του πληθυσμού εκτιμάται ότι είναι θετικό. Το ποσοστό δεν είναι τέτοιο που να προκαλεί πανικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εφησυχασμός», σημείωσε η κ. Φανουράκη και πρόσθεσε πως «πριν από μία εβδομάδα ξεκίνησε συρροή κρουσμάτων στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας που επεκτάθηκε και σε άλλες δομές εκπαίδευσης. Η διασπορά περιορίστηκε μέσω της ιχνηλάτησης και πλέον η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα