Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 16:25

Κρήτη: Κυριάρχησε η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στo νησί

[ad_1]

Η Κρήτη είναι η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα όπου το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος έχει επικρατήσει και μάλιστα μέσα σε χρόνο ρεκόρ μόλις δύο εβδομάδων!

Την είδηση έδωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη αυτή.

Οπως είπε τα στοιχεία του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του οποίου προϊσταται, το τελευταίο 15νθήμερο δείχνουν την καθολική κυριαρχία του βρετανικού στελέχους σε όλα τα δείγματα, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο του νησιού, την ώρα που στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό δεν ξεπερνά το 70%!

Μάλιστα όπως υπογράμμισε, το νέο στέλεχος, δεν κάνει καμία διάκριση και εντοπίστηκε από βρέφη, μέχρι σε ανθρώπους 91 ετών!

Ο κ. Σουρβίνος εξηγώντας γιατί το βρετανικό στέλεχος κυριάρχησε στην Κρήτη και όχι σε άλλες περιοχές της χώρας, τόνισε ότι η “απομόνωση” του νησιού λόγω της θάλασσας και ο περιορισμός της εισαγωγής κρουσμάτων, λειτουργεί και αρνητικά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. δηλαδή στην ραγδαία εξάπλωση του γρηγορότερα μεταδιδόμενου στελέχους.

Η κ. Σουρβίνος εξέφρασε ανησυχία και για το στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί στην Κρήτη, ωστόσο μία τέτοια εξέλιξη θα μπορύσε να πάει πίσω όλο τον εμβολιαστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα